1 Laatst bewerkt door DebbyDaniel (11-07-2011 17:19)

Onderwerp: Tot botercreme en nog niet verder ...

Ik ben net nieuw hier en ik heb gelijk al advies nodig ...

Namelijk ... nu met dit warme weer is de overgang van koelkast naar buiten temperatuur volgens mij  best groot, waardoor de fondant kan gaan zweten.

Nu had ik bedacht ... wat als ik mijn taartje nu afmaak tot het bekleden, dus wel al vullen (met jam en botercreme) en afsmeren met botercreme, maar dan nog zonder fondant de koelkast in. En dan morgen verdergaan met bekleden.

Wat denken jullie?

Of kan ik hem afmaken en hem dan gewoon vannacht níet in de koelkast zetten of gaat-ie dan 'off'?

Alvast bedankt voor de tips!!

Groet,
Debby

2

Re: Tot botercreme en nog niet verder ...

Je kan hem rustig afmaken en dan in de koeling zetten, maar dan op de laagst mogelijke temperatuur en dan wat eerder uit de koeling halen zodat hij kan aclimatiseren.
Maar natuurlijk kan je hem ook morgen pas bekleden  ;)

Joyce
Beter 1 taart in de mond dan 10 op de grond :) ! https://www.facebook.com/lekkersvansjois

3

Re: Tot botercreme en nog niet verder ...

Ik zou dan morgen pas gaan bekleden. Mijn taart heeft zaterdag 4 uur nodig gehad om te drogen. Was wel marsepein en gevuld met bc en vlaaivulling, die buiten de koelkast kan. Maar met deze warmte wilde ik de taart toch 's nachts koel hebben staan. En dat kan alleen in de koelkast bij mij....

De tip om de koelkast lager te zetten lees ik ook heel vaak. Het zal best wel werken, maar....er staan bij mij ook andere dingen in de koelkast en die wil ik eigenlijk wel goed koud houden

4

Re: Tot botercreme en nog niet verder ...

ik doe altijd mijn fondant taarten in de koelkast, in een taartdoos! ik heb em nog nooit lager gezet qua temp. gaat tot nog toe goed. Maar ik breng em zo kort mogenlijk voordat ie word aangesneden. Als er een koelkast vulling inzit, vinden de mensen em koud lekker. Ik bak alleen voor vrienden en bekende. die vinden koude taart heerlijk!

Groetjes Christa!

5

Re: Tot botercreme en nog niet verder ...

Dank voor jullie tips ... ik durfde de koelkast toch niet aan en heb hem koel weggezet in de badkamer ;-).

6

Re: Tot botercreme en nog niet verder ...

DebbyDaniel schreef:

Dank voor jullie tips ... ik durfde de koelkast toch niet aan en heb hem koel weggezet in de badkamer ;-).

Stel dat je een volgende keer toch een taart hebt die in de koelkast moet en de taart gaat zweten, dan kun je een ventilator voor je taart zetten (op een zachte stand). De taart droogt dan ook goed op. :)