1

Onderwerp: Hoe lang kan kersenvulling van te voren?

Voor a.s. donderdag maak ik een taart met kersen vlaaivulling.
Alleen vraag ik mij af hoe lang ik dat van te voren kan doen.

Heeft iemand tips? Het liefst wil ik dinsdag vullen en woensdag decoreren. Maar trekt het dan niet in de cake?

Is het dan handig om een laagje botercreme eronder en erop te doen?

Wie kan me helpen?

2

Re: Hoe lang kan kersenvulling van te voren?

ik laat kersen, eigenlijk al het fruit, goed uitlekken op een zeef. Je kan er ook kersenvlaaivulling van maken http://www.deleukstetaarten.nl/recept/4 … aivulling/
dan is het wat minder nat.

het hart neemt waar wat het oog niet kan zien. ( www.taartdesign.nl)

3

Re: Hoe lang kan kersenvulling van te voren?

Ik smeer altijd een beschermlaag (van bc 1:1) onder de vlaaivulling. Sommige smeren ook de onderkant van de tweede biscuitlaag in, zodat deze ook beschermd is. Ik vul en bekleed altijd zo laat mogelijk omdat het dan natuurlijk het verst is. Als de taart donderdag echt gegeten wordt kan je wel dinsdag beginnen.

Re: Hoe lang kan kersenvulling van te voren?

Met kersenvlaaivulling heb ik nooit problemen gehad dat het te nat wordt. Maar persoonlijk vind ik het ook wel lekker als het een klein beetje erin trekt...

5

Re: Hoe lang kan kersenvulling van te voren?

Bedankt voor jullie reactie! Ik ga dinsdag gewoon beginnen en donderdag lekker smullen.

Ik laat jullie weten hoe het is geworden.

6

Re: Hoe lang kan kersenvulling van te voren?

Het kan wel, ligt er wel een beetje aan wat je verder nog als vulling doet. En inderdaad het is best wel lekker als de vulling een beetje in de biscuit intrekt. Veel doen juist de biscuit wat natter maken met een beetje siroop oid, dus het is eigenlijk geen probleem.
Maar ik zou het omdraaien, je planning, dinsdag decoreren en woensdag vullen etc. Dan is de taart wel net iets verser.

De Taartatelier en workshopruimte in Deventer, Zutphen, Apeldoorn en Raalte (Lettele, spanjaardsdijk 92B). http://www.zoetenzodeventer.nl. en  https://www.facebook.com/ZoetenZoDeventer

7

Re: Hoe lang kan kersenvulling van te voren?

Marije schreef:

Het kan wel, ligt er wel een beetje aan wat je verder nog als vulling doet. En inderdaad het is best wel lekker als de vulling een beetje in de biscuit intrekt. Veel doen juist de biscuit wat natter maken met een beetje siroop oid, dus het is eigenlijk geen probleem.
Maar ik zou het omdraaien, je planning, dinsdag decoreren en woensdag vullen etc. Dan is de taart wel net iets verser.

Ligt er natuurlijk hoe de taart gedecoreerd wordt  ;)