1

Onderwerp: Ohjee

Vandaag aan m'n zusje beloofd dat ik voor haar juffen op school wel bedanktaartjes zou maken. Nu wilde ze er; 'bedankt juf' op hebben en bloemetjes..
Heeft iemand een idee hoe ik letters en bloemetjes (geen roosjes) maak zonder uitstekers?

2

Re: Ohjee

snijden met een mesje?

3 Laatst bewerkt door SweetTooth (07-07-2011 13:02)

Re: Ohjee

Deze zijn zonder uitsteker.

http://www.deleukstetaarten.nl/howto/8/Bloemen+maken/

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=111099

--------------------------------------------------------
Wie ben ik om aan mezelf te twijfelen. (Loesje)

4

Re: Ohjee

Letters kun je ook vormen door deze met sliertjes marsepein te maken

Taart groetjes Ellen

5

Re: Ohjee

Nou zo:
http://www.youtube.com/watch?v=OEw0L1WChF8

Dat is toch een TAART waard!

6

Re: Ohjee

Bedankt voor jullie ideeen! Ze zijn goed van pas gekomen vandaag, al heb ik het toch maar gewoon simpel gehouden :)

7

Re: Ohjee

etmc schreef:

snijden met een mesje?

Snijden is tot n toe altijd mislukt.. Geen idee hoe het komt, maar alles gaat dan scheef, rafelen en scheuren.. Puzzelen lukt dus ook niet.   :|

8

Re: Ohjee

M@rieke schreef:
etmc schreef:

snijden met een mesje?

Snijden is tot n toe altijd mislukt.. Geen idee hoe het komt, maar alles gaat dan scheef, rafelen en scheuren.. Puzzelen lukt dus ook niet.   :|

Ik denk dat je mes niet scherp genoeg is. Ik snij met een hobbymesje en maak deze ook vaak schoon tussendoor omdat er toch wel marsepein/fondant aan blijft plakken. Waardoor het snijden dus moeilijker gaat. Ook niet te hard of snel snijden. Dan trek je de marsepein/fondant mee.

9

Re: Ohjee

Esther68 schreef:
M@rieke schreef:
etmc schreef:

snijden met een mesje?

Snijden is tot n toe altijd mislukt.. Geen idee hoe het komt, maar alles gaat dan scheef, rafelen en scheuren.. Puzzelen lukt dus ook niet.   :|

Ik denk dat je mes niet scherp genoeg is. Ik snij met een hobbymesje en maak deze ook vaak schoon tussendoor omdat er toch wel marsepein/fondant aan blijft plakken. Waardoor het snijden dus moeilijker gaat. Ook niet te hard of snel snijden. Dan trek je de marsepein/fondant mee.

Wat voor mesje kan ik het beste gebruiken? Ik gebruikte de laatste keer een aardappelschilmesje,   :o

10

Re: Ohjee

dat gaat prima maar hij moet echt scherp en schoon zijn, als er suiker aan zit plakt ie ook

11

Re: Ohjee

Ziet er bijna te gemakkelijk uit. Ik ga het zeker even proberen!

Haast is enkel goed als je vliegen vangt.