1

Onderwerp: Kapsel van een centimeter hoog

Kun je een kapsel maken van ongeveer 1 centimeter hoog en dat direct op de bakplaat van je oven doen, heeft iemand daar ervaring mee ?

2

Re: Kapsel van een centimeter hoog

Ik maak regelmatig een kapsel op de bakplaat maar die van mij is wel iets hoger dan 1 cm.
Ik doe er bakpapier onder en dan kieper je de plak zo om op een theedoek met een beetje suiker er op.

3

Re: Kapsel van een centimeter hoog

De cake boss doet niets anders.

Re: Kapsel van een centimeter hoog

Wordt dit niet droog? Mij lijkt het lekkerder om een groot kapsel te maken en dit in plakken van 1 cm te snijden. Maar ik weet niet waar je het voor nodig hebt. Misschien heb je wel de grootte van de bakplaat nodig

Life is what you bake it.

5

Re: Kapsel van een centimeter hoog

Ik wil eigenlijk cake in een glaasje maken, zo'n groot vierkant kun je er in een keer lekker veel uitsteken, vergeten te vragen, hoelang bak je zo'n dunne laag eigenlijk, een kwartier is dat genoeg ?

6

Re: Kapsel van een centimeter hoog

Ohhh das een goed idee! die ga ik onthouden.  :Y

Dat is toch een TAART waard!

7

Re: Kapsel van een centimeter hoog

Moodswing schreef:

Ik wil eigenlijk cake in een glaasje maken, zo'n groot vierkant kun je er in een keer lekker veel uitsteken, vergeten te vragen, hoelang bak je zo'n dunne laag eigenlijk, een kwartier is dat genoeg ?

Waarom geen vierkant bakken en deze in laagjes snijden met de taartzaag? Dan uitsteken... zo doe ik het althans...

8

Re: Kapsel van een centimeter hoog

Ik heb geen vierkante bakvorm......... :D

9

Re: Kapsel van een centimeter hoog

Maar kan natuurlijk net zo goed met rond  O-)  Ik bak ook gewoon in het geen wat mij uit komt hoor...

10

Re: Kapsel van een centimeter hoog

Ik vond jou glaasjes ook zo super, maar rond verlies je zoveel van je kapsel, denk ik, als het niet anders kan moet het maar.... :lol:

11

Re: Kapsel van een centimeter hoog

Heb je ook geen rechthoekige ovenschaal ofzo? Daar kun je ook prima in bakken hoor!

Dat is toch een TAART waard!

Re: Kapsel van een centimeter hoog

Er zijn verschillende recepten voor, ik heb er eventueel wel een paar voor je :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

13

Re: Kapsel van een centimeter hoog

Ik houd me altijd aanbevolen.

Re: Kapsel van een centimeter hoog

Ik kruip straks wel even achter mijn laptop, zit nu op mijn telefoon te typen en dat is niet ideaal :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

15

Re: Kapsel van een centimeter hoog

Alvast bedankt

Re: Kapsel van een centimeter hoog

Okee komt ie dan:

Joconde Biscuit

325 gr hele eieren
200 gr amandelpoeder (lekkerder als je het even licht roostert)
200 gr poedersuiker
260 gr eiwitten
70 gr fijne kristalsuiker
130 gr bloem type 45 (patent, patisserie)
Voor de chocolade variant kun je de helft van de bloem vervangen door cacao
70 gr boter

Klop met de ballongarde de hele eieren, poedersuiker en amandelpoeder tot licht en luchtig.
Klop de eiwitten heel stijf en voeg geleidelijk de kristalsuiker toe.
Zeef de bloem (en eventueel cacao) en laat de boter smelten.
Verdun de gesmolten boter met twee à drie eetlepels van het eerste mengsel met amandelpoeder.
Spatel een beetje van het eiwitmengsel door het eerste mengsel, daarna de gezeefde bloem, de rest van de eiwitten en als laatste de boter. Doe dit snel maar luchtig!
Op een bakplaat uitstrijken en in een gesloten voorverwarmde oven bakken op heet: 240 graden ongeveer 6-8 minuten.


Biscuit met amandelen of kokos

225 gr amandelpoeder (of half amandelpoeder-half kokospoeder)
100 gr bloem type 45
225 gr poedersuiker
150 gr niet geklopte eiwitten
50 gr fleurette room (35% maar anders kan gewone slagroom ook wel...)
450 gr eiwit
250 gr fijne kristalsuiker

Men de poederssuiker, amandelpoeder (en kokos), de niet geklopte eiwitten en de room.
Klop de andere eiwitten stijf en voeg geleidelijk de suiker toe. Als ze helemaal stijf zijn, vlug en luchtig door het eerste mengsel spatelen.

Uitstrijken op een bakplaat, in een open oven bakken 0- 170-190 graden ongeveer 10-15 minuten tot hij gaar is.


Veel plezier!

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

17

Re: Kapsel van een centimeter hoog

Als je het voor cake in een glaasje gebruikt, vind ik het een nadeel, dat je op elke laag een boven- en onderkant hebt. Ik vind het lekkerder en mooier om echte cake of biscuit lagen te hebben, dus een dikker biscuit/cake in lagen te snijden en hieruit rondjes te drukken.
Ik heb voor de push cakes gewoon cupcakes gebakken, bovenlaagje eraf gesneden, rondje eruit gedrukt, dit in 3 laagjes gesneden en in de houders verwerkt.

Groet, Jolanda

18

Re: Kapsel van een centimeter hoog

je kan t ook met moscovisch mix doen maar dan moet je de hoeveelheden water en eieren aanpassen...