26

Re: Waar ligt dit aan?

Even een tip, als je geen seal apparaat hebt.
Bij ikea hebben ze goed afsluit bare strip  zakken.
En als je je fondant of marsepein in 2 lagen huishoud folie rolt en daarbij zorgt dat er geen lucht tussen zit, vervolgens in de ikea zak stopt. Deze ook oprolt zodat er geen lucht meer in zit, dan vervolgens in afsluitbare emmer stopt. Dan houd je het tot einde houdbaarheids datum prima!

1 % hulp is meer dan 100% medelijden!!!

27

Re: Waar ligt dit aan?

Ik rolde het altijd al in huishoudfolie, wat blijkbaar niet genoeg is. Ik bewaarde het ook in een bak waar je de lucht uit kunt duwen, zeg maar, voordat je de laatste klem vastklemt (heeft 4 klemmen). Nu bewaar ik het ook in zipzakken. Hoop dat dit beter werkt.....

28

Re: Waar ligt dit aan?

Ik bewaar mijn marsepein ook altijd gerold in folie in de zipzakken. Ik heb er nog nooit problemen mee gehad. Mocht het droger zijn geworden omdat ik er te lang mee bezig ben doe ik er wat crosco door en het is weer helemaal top!.

Ik ben wel benieuwd hoe het nu gaat nu dat je die zip zakjes gebruikt.

Liefde is gratis, raar dat sommigen er dan nog zo zuinig mee zijn. ;-)
Liefs,   Ricky