1

Onderwerp: welke vulling

Hallo allemaal,. mijn dochter heeft gevraagd of ik voor haar briuloft een topsy turvy taart wil maken , een hele uitdaging en ben al volop aan het bakken (en invriezen :) ), maar mijn vraag is nu wat zou een lekkere vulling zijn, die ook nog een goed blijft in de warmte. Mijn dochter heeft wel aangegeven dat ze niet zo gek is van botercreme als vulling. Enige suggesties zouden welkom zijn. Wil er alles aan doen om  er een supertaart voor haar van te maken :) groetjes Reike

2

Re: welke vulling

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=91996

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=15883


misschien kun je in bovenstaande sticky's kijken

Groetjes, Franka

3

Re: welke vulling

Het moet dus buiten de koelkast houdbaar zijn en het mag geen botercrème zijn... tsja... dan zijn er niet zo heel veel mogelijkheden meer.

Jam, chocoladepasta, marshmellowfluff, vers fruit...  :think:

Mag ik heel nieuwsgierig vragen wat voor botercrème je altijd maakt dan, want de mogelijkheden met botercrème zijn legio door smaakjes toe te voegen, waardoor het niet meer zo naar boter / botercrème smaakt...

Dat is toch een TAART waard!

4

Re: welke vulling

In mijn andere taarten(bak er niet elke week eentje hoor:)) gebruik ik vullingen slagroom of monchou, maar dat wilde ik deze keer niet doen . De botercreme gebruik ik normaal alleen voor afsmeren onder de marsepein en dat gaat goed. .Misschien maak ik nu een proefsmaakje botercreme en zal ze zien dat het wel meevalt ;)

5

Re: welke vulling

http://www.deleukstetaarten.nl/recept/1 … r%C3%A8me/

Zou deze eens proberen met b.v patidess champagne.

6

Re: welke vulling

Marinina schreef:

http://www.deleukstetaarten.nl/recept/1 … r%C3%A8me/

Zou deze eens proberen met b.v patidess champagne.

Deze is inderdaad heel erg lekker (zelfs zonder smaakstoffen!)
En de botercrèmemix van funcakes is ook heel lekker. Vind ik een beetje naar banketbakkersroom smaken.

Met 1:1 botercrème is het inderdaad niet lekker om te vullen...
Alhoewel... als je hier bijv. koekkruimels door doet, zoals bokkenpootjes, of mergpijpjes, of speculaas, of noem maar op... dan is het wel weer goed te doen! (wel minimaal 10 minuten laten mixen)  ;)

Succes, want ik denk dat je er vast wel uit gaat komen.  :lol:

Dat is toch een TAART waard!

7

Re: welke vulling

MMMmmm...

Ik heb hem gevuld met aardbeien slagroom en bevroren frambozen... Een paar druppeltjes rum of champagne aroma en klaar.. Om te smullen.. De aardbeien slagroom is zoet, het zuurtje van de framboos... Krijg nu al trek!!

Tip: Bevroren fruit houd je taart koel van binnen uit  ;)

http://www.fedors.nl/wp-content/uploads/2011/04/Logo1.jpg

www.fedors.nl  Kijk eens rond op de website en plaats een reactie of meld je aan voor de nieuwsbrief.. Veel verstand van Airbrush...

8

Re: welke vulling

Is wel altijd heel tricky, want slagroom kun je eigenlijk niet buiten de koelkast bewaren. Ik zou het risico niet willen lopen dat de gasten ziek worden van een vulling die 'niet tof meer' is. (zoals wij dat hier in het oosten zeggen)

Dat is toch een TAART waard!

Re: welke vulling

Hou er wel rekening mee dat een topsy turvy wat stevigheid nodig heeft, anders wordt hij niet mooi strak.
Check mijn site maar eens voor vullingen :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

10

Re: welke vulling

bedankt allemaal, denk nu inderdaad dat ik botercreme met smaakjes neem :Y , maar voor afsmeren heb ik 1op1 creme , gebruik je dezelfde verhouding ook voor vullen?

Re: welke vulling

Zou ik niet doen, dat is echt niet lekker :/

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

12

Re: welke vulling

welke verhouding is dan de juiste? ben juist nu o zo bang fouten te maken ! ben zeer vereerd dat mijn dochter dit gevraagd heeft , maar juist daarom wil ik nog beter mijn best doen voor een goed resultaat

Re: welke vulling

Ik zou sowieso nooit 1:1 botercrème gebruiken, nergens voor :)
Zelf gebruik ik MBC of de kant en klare van Wilton. Maar vullen met bc doe ik nooit, alleen afsmeren of een dun laagje in combinatie met vers fruit dat veel vocht heeft.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/