1

Onderwerp: Wel of niet in de ijskast

Als ik het goed begrepen heb, na te hebben gezocht kunnen beklede en gedecoreerde taarten van marsepein wel in de ijskast maar die met fondant niet. Klopt dat?
Ik heb daar een probleem mee omdat ik in een warm klimaat woon en niet met marsepein werk. Dat betekent dat ik mijn taarten pas op het laatste moment kan bekleden en decoreren wat meestal moeilijk te doen is. In de winter zette ik ze wel in de koelste kamer van het huis. Maar wat doe ik nu? Sommige fondant decoraties kunnen van tevoren gemaakt worden andere weer niet.
Ik wil een princessentaart voor de verjaardag van mijn kleindochter maken maar ga daar al de dag tevoren naartoe. Daar kan ik het echt niet doen.
Heeft iemand een iedee??

Re: Wel of niet in de ijskast

Vullingen gebruiken die niet in de koelkast hoeven :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

Re: Wel of niet in de ijskast

En de vullingen die wel in de koelkast moeten zet ik met fondant en al erin! Zorg wel dat je koelkast niet de koud staat, anders is de overgang te groot en gaatie idd zweten.

4

Re: Wel of niet in de ijskast

ik zet mijn taarten met fondant ook gewoon in de koelkast hoor (niet te lang natuurlijk maar een dag van tevoren kan echt wel) voor je hem nodig hebt nog even een uurtje of 2 uit de koelkast zodat hij kan drogen en dan gaat het gewoon goed

Groetjes Marleen

5

Re: Wel of niet in de ijskast

Suikertaartjes-Suuz schreef:

Vullingen gebruiken die niet in de koelkast hoeven :)

Dat werkt prima als je niet in 40 graden hoeft te werken :+ Ik snap Figarodt haar probleem helemaal :lol:

Het punt is niet dat je vulling bederft, maar onder je handen in elkaar stort door de hitte :S

Ik doe mijn taarten met fondant wel altijd in de koelkast, ook al werk ik altijd met veilige vullingen. Op die manier blijft de taart stevig genoeg voor vervoer. Heb wel de luxe van een extra koelkast, en die zet ik dan op de allerlaagste stand. Mocht de taart toch nog gaan zweten bij het uit de koelkast halen, ( liefst niet midden op de dag) dan de ventilator er vol op tot ie opgedroogd is.

Het blijft behelpen in de zomer :(

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

6

Re: Wel of niet in de ijskast

ik zou m gewoon in de koelkast doen met een doos eromheen, zolang je met creme afsmeert gebeurt er niks...

Re: Wel of niet in de ijskast

Adrienne schreef:
Suikertaartjes-Suuz schreef:

Vullingen gebruiken die niet in de koelkast hoeven :)

Dat werkt prima als je niet in 40 graden hoeft te werken :+ Ik snap Figarodt haar probleem helemaal :lol:

Het punt is niet dat je vulling bederft, maar onder je handen in elkaar stort door de hitte :S

Ik doe mijn taarten met fondant wel altijd in de koelkast, ook al werk ik altijd met veilige vullingen. Op die manier blijft de taart stevig genoeg voor vervoer. Heb wel de luxe van een extra koelkast, en die zet ik dan op de allerlaagste stand. Mocht de taart toch nog gaan zweten bij het uit de koelkast halen, ( liefst niet midden op de dag) dan de ventilator er vol op tot ie opgedroogd is.

Het blijft behelpen in de zomer :(

Dit kon ik ook geschreven hebben... helemaal mee eens!!!

Taarten op bestelling en WORKSHOPS.....
www.taartendroom.nl

Re: Wel of niet in de ijskast

Je kunt natuurlijk ook gewoon wat stevigere taarten maken. Cake met dunne laagjes vulling bijvoorbeeld, daar gebeurt echt niks mee.
Laatst was het hier ook 36 graden, het enige probleem was de luchtvochtigheid, maar de taart zelf ging echt nergens heen.

Als het echt bloedheet is snij ik mijn taarten helemaal recht en strak bij, dan even abrikoteren en bekleden.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

9 Laatst bewerkt door @ppeltje (05-07-2011 12:12)

Re: Wel of niet in de ijskast

'abrikoteren' ??? Is dat afsmeren met abrikozenjam ofzo?  :rolleyes:

Mijn met fondant beklede taarten gaan ook gewoon in de koelkast.
Niet te koud zetten en zorgen dat er geen vocht bij de taart kan. (dus niet helemaal tegen de achterkant aanzetten in mijn geval)  ;)

Dat is toch een TAART waard!

Re: Wel of niet in de ijskast

Abrikozen jam zeven en een beetje inkoken, dan met een kwast op je taart smeren.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

Re: Wel of niet in de ijskast

Oh en zorgen dat je geen dijkjes nodig hebt wil ook wel helpen :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

12

Re: Wel of niet in de ijskast

Suikertaartjes-Suuz schreef:

Je kunt natuurlijk ook gewoon wat stevigere taarten maken. Cake met dunne laagjes vulling bijvoorbeeld, daar gebeurt echt niks mee.

Da's ook een optie, ga ik eens uitproberen; probleem is alleen dat men hier zo dol is op biscuit met dikke lagen :9

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

Re: Wel of niet in de ijskast

Hier gelukkig niet :)
Laat ze gewoon eens proeven, misschien wordt het wel een grote hit!
Ik zorg er dan trouwens wel voor dat ik veel dunne laagjes heb hoor, zodat er aan ieder hapje een lekker smaakje zit :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

14

Re: Wel of niet in de ijskast

Ik heb pas een Peggy Porschen marmer cake gevuld met 2 lagen frambozencrème en afgewerkt met ganache  :D Best een heftig taartje maar dan snij je gewoon kleinere stukken. Dus cake met 2 dikke lagen vulling gaat best hoor  :Y . In Engeland doen ze niet anders  :)

15

Re: Wel of niet in de ijskast

Ik heb mijn bescuit een paar weken geleden toen het zo warm was ook gewoon de ijskast ingeschoven, een stapel, iedere taart met drie behoorlijk ruime lagen gevuld, geen last gehad van schuiven of nat en slap worden van fondant en marsepein.