1

Onderwerp: weer een lussenstrikvraag

Dames even een vraagje.Ik moet een taart maken met zo'n lussenstrik.Alle lussen staan al netjes klaar..netjes hard geworden.Maar zou ik de strik van te voren helemaal klaar kunnen maken en hem aan het eind zo op de taart kunnen zetten.Of kan ik hem beter in elkaar zetten op de taart?
Ik zit namelijk met het probleem ijskast.Er komt en
en slagroomvulling in die dus de ijskast in moet.Donderdagavond wil ik dan de taart helemaal af maken op de strik na en die dan vrijdagochtend erop zetten.Ben bang dat hij in de ijskast inzakt.Of kan dat geen kwaad??

Groetjes van Corry
http://taartenvancorry.nl/

2

Re: weer een lussenstrikvraag

Volgens mijn kun je de strik er gewoon later op zetten hoor....

Groetjes Marianne

3

Re: weer een lussenstrikvraag

ik maak de strik altijd helemaal af en zet hem afgedekt weg buiten de koelkast.
Op het laatste moment op de taart leggen en klaar is kees.

4

Re: weer een lussenstrikvraag

Het onderste rondje maak je dat dan van fondant?Of kan dat ook van marsepein aangezien mijn taart verder bekleed wordt met marsepein.Anders zit je weer met kleurverschil.

Groetjes van Corry
http://taartenvancorry.nl/

5

Re: weer een lussenstrikvraag

ik heb hem de ene keer van fondant en de andere keer van marsepein.
Maakt voor het neerleggen niet uit. Fondant wordt hard, dit is wel makkelijker, maar bij mij ging het met de marsepein ook goed de vorige keer.
bij marsepein moet je iets voorzichtiger zijn.

6

Re: weer een lussenstrikvraag

Kan prima met marsepein! En dan inderdaad als laatste op de taart zetten dan kan er niks misgaan

7

Re: weer een lussenstrikvraag

thx maar weer dames.
wat is het toch een heerlijk forum  :D

Groetjes van Corry
http://taartenvancorry.nl/

8

Re: weer een lussenstrikvraag

Ik heb gisteren nog een workshop gegeven in het maken van een strik taart en alle Dames hadden de strik eerst gemaakt en op het eind op de taart gelegd. Zoals ik het altijd doe... Wel voorzichtig zijn.. Dan kan er niets gebeuren... En de resultaten waren prachtig... Ik maak meestal alle decoratie al van te voren. Bloemen, Strikken alles... Op het laatst is het alleen nog afstijlen en klaar..

Succes

http://www.fedors.nl/wp-content/uploads/wppa/8.jpg

http://www.fedors.nl/wp-content/uploads/2011/04/Logo1.jpg

www.fedors.nl  Kijk eens rond op de website en plaats een reactie of meld je aan voor de nieuwsbrief.. Veel verstand van Airbrush...

9

Re: weer een lussenstrikvraag

Zou het mogelijk zijn om de taart met strik een nachtje in de ijskast te houden?
De lussen zijn echt mooi hard.ZO snel zal het toch niet inzakken??
Of wel?

Groetjes van Corry
http://taartenvancorry.nl/

10

Re: weer een lussenstrikvraag

Theoretisch zou het moeten kunnen.. Je taart stop je toch ook in de koeling dus waarom niet met strik... Ik zou alleen niet de temperatuur in de koelkast je laag zetten omdat je dan veel condens vocht krijgt en dat is wel slecht voor je fondant... Dus de koelkast niet op 5 maar eerder op 2...

Succes...

http://www.fedors.nl/wp-content/uploads/2011/04/Logo1.jpg

www.fedors.nl  Kijk eens rond op de website en plaats een reactie of meld je aan voor de nieuwsbrief.. Veel verstand van Airbrush...

Re: weer een lussenstrikvraag

Ik denk het wel  :Y
Dat het dus wel snel inzakt dan he :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

12

Re: weer een lussenstrikvraag

Wil je het zeker voor het onzeker dan haal je de strik er af en zet je die er morgen pas op...

www.fedors.nl  Kijk eens rond op de website en plaats een reactie of meld je aan voor de nieuwsbrief.. Veel verstand van Airbrush...

13

Re: weer een lussenstrikvraag

dank je wel voor jullie antwoorden  :thumb:

Groetjes van Corry
http://taartenvancorry.nl/

14

Re: weer een lussenstrikvraag

Mensen,het is helemaal gelukt.Hij is vandaag door een HELE tevreden klant opgehaald..bedankt.Ik ga even een foto plaatsen. :thumb:

Groetjes van Corry
http://taartenvancorry.nl/