Recept van Peggy Porschen:
90 gram gesmolten en afgekoelde roomboter
200 gram geraspte (winter)wortel
50 gram gehakte geroosterde hazelnoten
180 gram licht bruine basterdsuiker
2 grote eieren
200 gram patent bloem
1 1/2 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel baksoda
1 theelepel kaneel
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de wortel, suiker, en de noten in de mixer en voeg op medium snelheid de eieren toe. Als de eieren opgenomen zijn de afgekoelde boter toevoegen.
Zeef de bloem, bakpoeder, soda en kaneel en voeg aan de rest van het mengsel toe terwijl je op lage snelheid mixt. Je kunt het er ook met de hand doorheen scheppen.
Doe het beslag in een met bakpapier beklede vorm van 20 cm en bak de cake in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten gaar.
Haal de cake als hij klaar is uit de oven en laat 20 minuten in de vorm afkoelen. Stort de cake daarna uit op een taart rooster om verder te laten afkoelen.