1

Onderwerp: compacte botercreme

Haai, :)

Ik had even een vraagje, ik ben nou al een tijdje bezig met taarten bakken. Ik heb tot nu toe altijd de mix botercreme gebruikt, eigenlijk wil ik ook wel eens de compacte botercreme(1:1 1 deel poedersuiker 1 deel boter proberen. Ik twijfel alleen of dat lekker is. :think:  Zijn er mensen die hier ervaring mee hebben? ;)

Alvast bedankt :D

Wrrrr

Re: compacte botercreme

Ik maak altijd de botercréme met roomboter, magarine en poedersuiker. Hier het recept dat ik altijd gebruik:


benodigheden:

(beslag)kom
mixer
zeef
(aardappelschil)mesje

100 gram roomboter.
100 gram magarine.
200 gram poedersuiker.

- Snijd de roomboter en magarine in kleine stukjes en doe ze in een (beslag)kom. Mix deze met een mixer door elkaar en zeef de poedersuiker en voeg deze gelijk toe aan de roomboter en magarine mix.

belangrijkste is dat je ca. 10 minuten blijft mixen!

je kunt ook eigen smaakjes eraan toevoegen,
hier heb ik alleen nog geen ervaring mee.

----------------------------------------

dit is voor één taart wel 'n grote hoeveelheid botercreme.
maar ik zet hem gewoon altijd in de koelkast.
in een bakje met een boterhamzakje eromheen.

veel succes en hoop dat je er wat aan hebt.

liefs, Linda

3

Re: compacte botercreme

Als vulling? Da's niet lekker :nooo

(vind ik...)

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

4 Laatst bewerkt door konijntje073 (03-07-2011 16:15)

Re: compacte botercreme

Marianne schreef:

Als vulling? Da's niet lekker :nooo

(vind ik...)

daar geef ik je gelijk in, als vulling is het niet super lekker.
maar (ik) gebruik het bovenop de taart en de randjes,
voordat je er marsepein op plakt.

ik gebruik als vulling vaak banketbakkersroom of gewoon jam.

liefs

5

Re: compacte botercreme

konijntje073 schreef:

daar geef ik je gelijk in, als vulling is het niet super lekker.
maar (ik) gebruik het bovenop de taart en de randjes,
voordat je er marsepein op plakt.

Daar gebruik ik het ook voor, om af te smeren. Dan is het zo'n klein laagje, dat gaat prima :Y

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

6

Re: compacte botercreme

Marianne schreef:

Als vulling? Da's niet lekker :nooo

(vind ik...)

Nee, ik bedoelde om af te smeren. :P  Ben niet helemaal duidelijk geweest in het bericht :)

Wrrrr

7

Re: compacte botercreme

konijntje073 schreef:

Ik maak altijd de botercréme met roomboter, magarine en poedersuiker. Hier het recept dat ik altijd gebruik:


benodigheden:

(beslag)kom
mixer
zeef
(aardappelschil)mesje

100 gram roomboter.
100 gram magarine.
200 gram poedersuiker.

- Snijd de roomboter en magarine in kleine stukjes en doe ze in een (beslag)kom. Mix deze met een mixer door elkaar en zeef de poedersuiker en voeg deze gelijk toe aan de roomboter en magarine mix.

belangrijkste is dat je ca. 10 minuten blijft mixen!

je kunt ook eigen smaakjes eraan toevoegen,
hier heb ik alleen nog geen ervaring mee.

----------------------------------------

dit is voor één taart wel 'n grote hoeveelheid botercreme.
maar ik zet hem gewoon altijd in de koelkast.
in een bakje met een boterhamzakje eromheen.

veel succes en hoop dat je er wat aan hebt.

liefs, Linda

Dankje wel. Ik denk dat ik het ga gebruiken om af te smeren :P

Wrrrr

Re: compacte botercreme

Ja, opzich kun je het ook wel gebruiken als vulling.
bijvoorbeeld in combinatie met jam.

dan zou ik maar een heel dun laagje gebruiken, dikke laag jam en dan heb je dat eigenlijk als vulling.

veel succes  :Y

9

Re: compacte botercreme

Ik gebruik deze ook om mee af te smeren maar ik gebruik alleen roomboter, dus geen margarine. Wel de verhouding 1:1 aanhouden.

10 Laatst bewerkt door konijntje073 (04-07-2011 15:51)

Re: compacte botercreme

Ja ik volg gewoon het recept maar er stond inderdaad volgensmij  ook bij dat je dan ipv. magarine 200 gram roomboter kan nemen

liefs

Re: compacte botercreme

Ik vind het voor zowel vulling als afsmeren niet lekker :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

12

Re: compacte botercreme

Suikertaartjes-Suuz schreef:

Ik vind het voor zowel vulling als afsmeren niet lekker :)


Same here..maar ik ben ook geen boterliefhebber. Voor aanvragen gebruik ik altijd mix van zeelandia en bij het klaarmaken gebruik ik minder water. Nog nooit problemen mee gehad. Ik heb ook wel eens de kant en klare wilton buttercrème gebruikt...da's wel errug zoet..maar niet verkeerd al zou ik daar niet zo gauw mee vullen, alleen afsmeren..

Everyday is chocolateday...
Schrijf je voor geweldige workshops en gastworkshops in via www.j4cake.nl

Re: compacte botercreme

Ik gebruik ook de Wilton bc, en anders de mbc :)
Maar ik vul er eigenlijk ook nooit mee.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

14

Re: compacte botercreme

Judy schreef:
Suikertaartjes-Suuz schreef:

Ik vind het voor zowel vulling als afsmeren niet lekker :)


Same here..maar ik ben ook geen boterliefhebber. Voor aanvragen gebruik ik altijd mix van zeelandia en bij het klaarmaken gebruik ik minder water. Nog nooit problemen mee gehad. Ik heb ook wel eens de kant en klare wilton buttercrème gebruikt...da's wel errug zoet..maar niet verkeerd al zou ik daar niet zo gauw mee vullen, alleen afsmeren..

Daar heeft het denk ik niets mee te maken want ik ben normaal ook iemand die niet van boter houd. maar op een of anderre manier lust ik botercreme wel. haha  :Y

15

Re: compacte botercreme

Als ik het goed begrijp zijn de meningen over de compacte botercreme verdeeld :P  Zijn er nog andere dingen om mee af te smeren dan: botercreme, compacte botercreme en slagroom? ;)

Wrrrr

16

Re: compacte botercreme

Suikertaartjes-Suuz schreef:

Ik gebruik ook de Wilton bc, en anders de mbc :)
Maar ik vul er eigenlijk ook nooit mee.

Oke, ik was ook niet van plan om te vullen :D

Wrrrr

17

Re: compacte botercreme

Hee,

Ik gebruik de compacte botercreme om af te smeren, voor 250 roomboter gebruik ik 250 gram suikerbakkerspoeder. Ik vind het ideaal werken en ik zet de keukenmachine aan en het draait wel. Het duurt overgens wel een hele poos voordat hij romig is en dat ik ermee kan afsmeren.
Ik gebruik dit niet als vulling. dat is niet lekker.
Werkt heel best!

Groetjes..

Denk terug met een lach aan gisteren, kijk met volle moed naar morgen, maar leef vooral vandaag!

18

Re: compacte botercreme

Afsmeren kan ook met ganache of witte chocoladepasta

Life is what you bake it.

19

Re: compacte botercreme

Suikertaartjes-Suuz schreef:

Ik gebruik ook de Wilton bc, en anders de mbc :)
Maar ik vul er eigenlijk ook nooit mee.

Waar vul je wel mee? Ik kan me voorstellen dat jouw taarten wel een veilige vulling hebben omdat ze veel decoratietijd (lees: tijd buiten de koeling) nodig hebben.
Of misschien vul je helemaal niet...?

Life is what you bake it.

20

Re: compacte botercreme

Ik gebruik de 1:1 vulling wel als ik er bijv. koekkruimels doorheen doe. Dan is die botersmaak namelijk niet meer zo overheersend. Anders vind ik 1:1 ook niet lekker als vulling. Ik gebruik het wel dun om mee af te smeren.

Ps. niet gaan afsmeren met slagroom hoor; dat is te vochtig en daar gaat je fondant/marsepijn van smelten.  ;)

Dat is toch een TAART waard!

21

Re: compacte botercreme

Niet doen...is niet lekker !!!!!

Maar das mijn bescheiden mening  :o  ;)

22

Re: compacte botercreme

@ppeltje schreef:

Ik gebruik de 1:1 vulling wel als ik er bijv. koekkruimels doorheen doe. Dan is die botersmaak namelijk niet meer zo overheersend. Anders vind ik 1:1 ook niet lekker als vulling. Ik gebruik het wel dun om mee af te smeren.

Ps. niet gaan afsmeren met slagroom hoor; dat is te vochtig en daar gaat je fondant/marsepijn van smelten.  ;)

dat gaat prima met marsepein maar dan alleen met prof. slagroom

Re: compacte botercreme

Lilian, check mijn site :)
De meeste decoraties bereid ik voor hoor, en hij staat al met al gevuld en wel een lange dag op mijn werktafel.

Ik vul dus met nootjes, fruit, zelfgemaakte jam, lemoncurd, ganache, soms de Wilton bc in combinatie met fruit dat veel vocht heeft, caramel, dulce de leche, gekarameliseerde vruchten, dacqoise, etc...

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

24

Re: compacte botercreme

konijntje073 schreef:

Ja, opzich kun je het ook wel gebruiken als vulling.
bijvoorbeeld in combinatie met jam.

dan zou ik maar een heel dun laagje gebruiken, dikke laag jam en dan heb je dat eigenlijk als vulling.

veel succes  :Y

Oke, dankje wel :P

Wrrrr

25

Re: compacte botercreme

nnicole1234 schreef:

Niet doen...is niet lekker !!!!!

Maar das mijn bescheiden mening  :o  ;)

Je mening mag je geven hoor ;)

Wrrrr