1

Onderwerp: fondant of marsepein

hoi hoi,

Wellicht is deze vraag al vaak gesteld, maar waar werken jullie prettiger mee; fondant of marsepein en welk merk?

Ik heb nu 2 x een taart gemaakt met fondant en tot 2 x toe scheurde het fondant als ik hem op het biscuit legde en strak maakte.
Hebben jullie een idee hoe dit kan?

Alvast bedankt voor het reageren!

groetjes marion

2 Laatst bewerkt door Arianne (01-07-2011 19:24)

Re: fondant of marsepein

Ik gebruik altijd de fondat van Bakels en die werkt naar mijn mening prima.
De fondant kan scheuren door de warmte.
Half om half marsepein en fondant door elkaar kneden werkt dan misschien beter.
Succes ermee.

Re: fondant of marsepein

Ik heb beide geprobeerd en het klopt idd dat Fondant sneller scheurt, mijn laatste taart heb ik gemaakt door te mixen, maar ik vond het nog steeds kwetsbaar, persoonlijk vind ik marsepein lekkerder smaken, maar ik vind fondant weer mooier kleuren, nou daar heb je wat aan haha  :P Ik denk dat je gewoon moet doen wat je zelf het prettigst vindt werken...

www.muffinmania.nl
Groetjes, Muffinmania.

4

Re: fondant of marsepein

heb eerst regal ice  gehad (fondant)  en ook pettinice geprobeerd en die van fun cakes .... maar mijn favoriet is toch echt wel MB fondant!!
marsepijn wel paar x mee gewerkt maar echt niet mijn ding!!!