1

Onderwerp: Hoe??? gewone biscuitmix & gesmolten chocola = chocobiscuit...

Ik wil graag een chocoladebiscuit maken van gewone biscuitmix en gesmolten chocolade.

Dit staat ook als tip in de webshop,
maar er staat niet bij hoeveel chocolade je moet smelten,
wanneer je het toe moet voegen, en ook niet of je er bv ook nog een extra ei aan toe moet voegen of nog iets anders.


Ik wil graag een taartje maken van 15 en van 20 cm rond.
(word een stapeltaartje)


Ik heb al veel gezocht met de zoekfunctie,
maar daar vind ik alleen antwoorden over toevoegen van cacaou,

omdat in de webshop staat dat het lekkerder is met gesmolten chocolade wil ik dit graag proberen, maar hoe dus?
(het lijkt me zelfs overigens ook lekkerder)


Alvast bedankt voor de hulp!

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

2

Re: Hoe??? gewone biscuitmix & gesmolten chocola = chocobiscuit...

Heb net ook gezocht maar kan het niet terug vinden.

Ik dacht dat je een derde van het gewicht van de mix aan chocola moet gebruiken .

Heb tijdje terug ook deze taart gemaakt, en er mocht wat mij betreft wel meer chocola in, over smaak valt niet te twisten , dus ben je een chocolade liefhebber gebruik dan lekker veel !!

Taart groetjes Ellen

3

Re: Hoe??? gewone biscuitmix & gesmolten chocola = chocobiscuit...

heb het ook een keer geprobeerd maar mijn biscuit was echt heel zwaar geworden. niks luchtigs meer aan dus ik lees even mee!

Groetjes Marleen

4

Re: Hoe??? gewone biscuitmix & gesmolten chocola = chocobiscuit...

Hier zijn nog wat tips,

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=153501

Taart groetjes Ellen

5

Re: Hoe??? gewone biscuitmix & gesmolten chocola = chocobiscuit...

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=149071

6 Laatst bewerkt door Siena (28-06-2011 17:05)

Re: Hoe??? gewone biscuitmix & gesmolten chocola = chocobiscuit...

Dank je!  :thumb:    ik ga dit recept zeker uitproberen:

Zoals sommigen al weten ben ik bezig met het bijhouden van mijn eigen persoonlijke bakschema's- inclusief  vullingen - afsmeren etc.

Ik maak choco-biscuit meestal een beetje op de gok, maar ook dat maar eens bijgehouden. Wat blijkt: het lekkerste ( vind ik  ) chocobiscuit krijg je door 1/3 van het mix-gewicht aan gesmolten ( en afgekoelde!) chocolade toe te voegen , tijdens de laatste 2 (langzame) minuten
( Plus een extra eitje - 2 bij een 30X30 kapsel- tegen het uitdrogen)

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!