1

Onderwerp: Help!! Wie wil/kan mij helpen.

Aan mij is de vraag gesteld of ik de verjaardags taart van mij nichtje wilde maken, en natuuuurlijk doe ik dat!  :Y
Wat ze zelf heeeeel graaag wil is vooral witte chocolade... daar is ze helemaal gek van!
Dus de vraag aan mij, wil je dit doen. Ja hoor, dat doe ik...

Ik vraag jullie nu toch even om hulp, wat is nou een goed idee?!?!
Het is een taart voor ong. 15 pers. (deze taart dan, ik moet er nog meer maken) marsepein vind ze ook heerlijk, maar hoe kan ik de taart lekker laten smaken icm vooral veel wittechocolade en marsepein en dat het niet een grote baksteen op de maag word...  :grr:  best  vullend spul zeg maar. Ik heb zelf al aan witte vlokken gedacht voor de zijkant bijvoorbeeld  en heb een site gevonden waar ik witte smelt chocolade kan bestellen... maargoed, dit is leuk voor de buitenkant dacht ik zo... wat is nu lekker om te vullen..... en ik moet natuurlijk wel in de witte chocola sfeer blijven....
En er moeten 2 lagen gevuld worden...

Dusss lieve mensen... wie kan en wil mij helpen en weet een leuk idee?!  :D

Alvast enorm bedankt voor jullie reacties!   :thumb:  :thumb:  :thumb:

Liefs, Cupper.

2

Re: Help!! Wie wil/kan mij helpen.

Witte chocolade creme is een heerlijke vulling.. ik combineer dit vaak met bosvruchten!

3

Re: Help!! Wie wil/kan mij helpen.

WItte chocolade cake bakken.
Vullen met wiite chocolade mousse
Afsmeren met witte chocopasta
Zijkant van de taart bekleden met witte chocolade stokjes of witte kitkat.

Hoeft natuurlijk nieT allemaal samen maar dit waren wat ideeen die bij me naar binnen schoten bij witte chocolade.

Groetjes Sanne

4

Re: Help!! Wie wil/kan mij helpen.

Hmmm... klinkt heerlijk!
Enorm bedankt voor jullie reacties!!
ik ben er blij mee en kan er zeker wat mee!  *D

Liefs, Cupper.

Re: Help!! Wie wil/kan mij helpen.

witte chocolade mousse kun je ook kant en klaar in de supermarkt kopen... :Y

Ik zing mijn eigen wijsje!

6

Re: Help!! Wie wil/kan mij helpen.

hihi ja lekker makkelijk! :shh:

Maar dat hou ik toch als laatste optie hoor...
Vind zelf iets in elkaar flansen toch het leukste, maargoed het is ideaal om zoiets achter de hand te hebben moch alles in het 100 lopen...  ;)

Liefs, Cupper.

7

Re: Help!! Wie wil/kan mij helpen.

afsmeren met witte chocolade ganache?

8

Re: Help!! Wie wil/kan mij helpen.

:P

Denk dat ik ervoor mezelf ook gelijk maar 1 maak!  :9  :shh:  :cool:

Thnx!!  *D

Liefs, Cupper.

9

Re: Help!! Wie wil/kan mij helpen.

Ik ben een beginner en heb dus veel vragen.
Ik wil binnenkort een geboorte taart maken met deze figuurtjes.

http://www.deleukstetaartenshop.nl/uits … p-134.html

Ik heb de liniaal al in huis en dacht ik probeer het even.
Maar het was veel ingewikkelder dan ik dacht, ik krijg de figuurtjes niet uit de liniaal.
Nu las ik net dat je tylose nodig hebt, maar dat heb ik helaas niet.
Dus nu vroeg ik me af of jullie hier ervaring mee hebben en handige tips voor mij hebben.

thanks allemaal xx

10

Re: Help!! Wie wil/kan mij helpen.

Je kunt beter een nieuw topic openen dan in dit andere topic hiernaar vragen denk ik. Ook is er al veel geschreven over werken met tapits.
maar om toch op je vraag terug te komen (het het topic lekker te vervuilen  ;) ):
Velen rollen heel dun en dan huishoudfolie erover heen en dan uitdrukken.
Ik zelf gebruik net als veel anderen ook tylose, dun uitrollen, tapit erop en eruit slaan. gaat goed.

11

Re: Help!! Wie wil/kan mij helpen.

ik weet niet hoe ik een topic moet openen.
Ik dacht het moest zoals ik het had gedaan, en zag toen mijn bericht hier tussen staan.
En ik heb marsepijn