Onderwerp: recept gezocht
Hoi beste baksters,
Ik zoek een recept van een nogatine taart/gebakjes. wie kan mij helpen?
Net als van de bakker zeg maar. Wil die graag bij ons in het assortiment plaatsen.
Alvast bedankt
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » recept gezocht
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Hoi beste baksters,
Ik zoek een recept van een nogatine taart/gebakjes. wie kan mij helpen?
Net als van de bakker zeg maar. Wil die graag bij ons in het assortiment plaatsen.
Alvast bedankt
Heb je hier iets aan?
Benodigdheden
Kruimeldeeg:
-125gr boter
-100gr poedersuiker -
-250gr tarwebloem
-2 Eigelen
-3 El koude melk
-mespunt zout
Banketbakkersroom:
- ½ l melk
-100gr suiker
-100ml water
-75gr vanillepoeder (puddingpoeder)
Slagroom
-500 ml room
- 2 zakjes vanillesuiker
- eventueel slagroom versteviger
Bresilinne-nootjes
Vlaaivorm van 28 cm Ø
Kruimeldeeg
•Doe de bloem, bloemsuiker het zout en de boter (ev. in kleine blokjes) in de foodprocessor, mixen zodat je een kruimelig mengsel krijgt. Daarna de eigelen en de melk erbij doen, mix opnieuw, nu heb je een echte deegbal, haal hem eruit en rol een dikke worst op een bebloemde werktafel. Pak in in plastiekfolie en laat een uur rusten in de koelkast.
•Snij dunne plakjes (ongeveer ½ cm)van de worst en bekleed hier de vlaaivorm mee. Leg de plakjes kort tegen elkaar en druk de stukken aan elkaar vast. Verwijder het overtollige deeg aan de randen. Plaats het bakblik weer een uur in de koelkast.
•Bak nu de bodem ongeveer 15 min in een voorverwarmde oven van 180°C
•Laat weer afkoelen voor je er de banketbakkersroom in doet.
Banketbakkersroom
•Breng de melk samen met de suiker aan de kook, los het vanillepoeder op in het water en giet het al roerend bij de kokende melk, even al roerend laten doorkoken en van het vuur nemen.
•Laten afkoelen, maar roer er af en toe nog eens in (anders krijg je een droger laagje bovenop)
•Als de pudding voldoende is afgekoeld verdeel je hem over het kruimeldeeg.
Slagroom
•Klop de room samen met de vanillesuiker tot slagroom en verdeel deze over de pudding.
•Verdeel als laatste de bresilinne-nootjes over de slagroom.
ik ga deze zeker proberen, maar ik werk altijd met hete lucht (oven) hoeveel graden moet ik hem dan zetten?
hoe zien die dingen eruit?
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » recept gezocht
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.