1

Onderwerp: hulp AUB spoedje...staat al in de oven!!

ik ben met de verjaardag's taart van mijn docters bezig, mijn kapsel mix is nu OP! dus laatste poging.. :s 

vanmiddag 660gr biscuitmix (kapsel) 10 eieren en 70cc water in een vierkante vorm van 30 x 30...
op 175graden 55 minuten.
hij kwam niet omhoog..weg kunnen gooien

normaaaal gesproken werk ik met de helft van deze hoeveelheden, en 30 a 35 minuten in de oven.. moet de oven soms ook HETER???

is dat het.. hij staat nu net in de oven..dus echt even spoed, dan kan ik het nog aanpassen

HELP MIJ aub..

2

Re: hulp AUB spoedje...staat al in de oven!!

Niet hoger zetten
Heb je goed gemixt? En alles op kamer temperatuur?
Test met een prikker of ie gaar is anders steeds om de  5 minuten testen

Groetjes, Jessica
Taaartjes

3 Laatst bewerkt door Boska (25-06-2011 23:04)

Re: hulp AUB spoedje...staat al in de oven!!

30x30x7,5 is 6.750 inhoud. Ik reken altijd 1 ei per halve liter inhoud, dus in dit geval 13 eieren.
Mix 9 min. hoge en 4 min. lage stand, bak op 150 gr hete lucht en bij deze maat zo'n 55 min. Probeer het ook eens zo.
Succes bij een volgende keer.

Verdwalen in zoetigheid
www.hettaartenbos.nl voor al uw zoete creaties

4

Re: hulp AUB spoedje...staat al in de oven!!

Ja, net als Boska gebruik ik ook 13 soms 14 eieren voor de inhoud van een 30x30 pan.

Ik bak ook op 150 graden. c/a 55 minuten. Meestal zet ik hem de laatste 10 minuten op 175.

Groetjes San

Re: hulp AUB spoedje...staat al in de oven!!

dankjewel dames!! hij is gelukt hoor!!!!  :D  :D  :D  :D