1

Onderwerp: Taart rond laten draaien ?

Ik heb altijd mijn schaal die in mijn combi oven ligt eruit gehaald omdat ik dacht dat ik daar niet op kon bakken dus ik had alleen de taart op een rooster staan, maar na het boekje nog eens door te hebben gelezen bleek dat die glazen schaal er gewoon in kon blijven!

Maar wat is nu beter ?

Met die schaal zodat je taart rond draait ? Of toch zonder zodat hij gewoon stil blijft staan ?

Of maakt het helemaal niks uit ?

2

Re: Taart rond laten draaien ?

Ik laat hem altijd ronddraaien, bij mij word ie dan gelijkmatiger bruin.
Als jou taart goed uit de oven komt dan maakt het niets uit lijkt mij toch.

3

Re: Taart rond laten draaien ?

Ik heb eens in "Ons bakboek" (zelfde als "Ons kookboek", maar dan voor taart ed, voor de Belgische taartenbaksters hier) gelezen dat je gebak beter niet ronddraait.
Het had te maken met de middelpuntvliedende kracht waardoor de taart/cake/... minder gelijkmatig en gemakkelijk gaar zou worden.

Ik haal die schaal er altijd uit omdat de vorm er anders niet in past. :o

4

Re: Taart rond laten draaien ?

Ik denk dat er zo weinig kracht op staat dat het met middelpuntvliedende kracht weinig meer kan doen. Maar ik ben niet heel goed in natuurkunde.. ;-)

Ik kan niet anders dan laten ronddraaien. Geen problemen mee. :)

<><
Cupcakeblogger voor www.huisvanbelle.nl