1

Onderwerp: Hoe maak ik mijn cake speciaal/lekker?

Hoi dames,
Ik maak steeds cake want biscuit lusten ze hier niet (en ik ook niet :/ ).
Chocolade-cake, appel-cake en speculaas-cake  :9 heb ik al gemaakt maar wil nu wel eens iets anders.
Vandaar mijn vraagjes:
Kan ik nog iets aan mijn cake-beslag toevoegen en zo mee in de oven stoppen?
Kan ik mijn cake ook vullen? Zo ja met wat?
Voor biscuit vind ik veel maar ik weet niet of dat dat met cake ook lekker is en niet te zwaar.
Zou jullie zeer dankbaar zijn  :Y  met wat ideeen/ recepten voor cake.
Groetjes Katrien

2

Re: Hoe maak ik mijn cake speciaal/lekker?

Tjsa.. misschien gewoon met slagroom en verse aardbeiden vullen ofzo? Dat vind ik in ieder op een plakje cake errug lekker hahahaha

3

Re: Hoe maak ik mijn cake speciaal/lekker?

je kan ook een smaakstofje door de bisquit-mix doen.

http://www.deleukstetaartenshop.nl/pati … 3_161.html

http://www.deleukstetaartenshop.nl/lora … 3_285.html

Of je bisquit na het bakken tremperen, dat geeft ook net wat extra's vind ik, maakt het ook wat natter (en dat omdat je wel cake lust)

Of je kan moscovisch gebak of angel food cake proberen.
Zou gewoon wat verschillende dingen uitproberen.
Succes...

4

Re: Hoe maak ik mijn cake speciaal/lekker?

Dat met de aardbeien ga ik zeker eens proberen. Klinkt lekker :9

Re: Hoe maak ik mijn cake speciaal/lekker?

Hoi,

En wat het ook altijd goed doet: een kleurtje door het beslag roeren, bijv. kleurstofgel. Ook altijd erg leuk.
En lekker dan ook nog: bavarois met een smaakje echt de moeite waard en lekker luchtig!

6

Re: Hoe maak ik mijn cake speciaal/lekker?

Banaan!

Beauty is in the eye of the beholder...

7

Re: Hoe maak ik mijn cake speciaal/lekker?

Met mijn gewone cakes bak ik bijvoorbeeld citroenrasp, sinaasappelrasp, gedroogde vruchten (rozijnen, cranberry's etc) of een lekkere aroma (amandel, rum, etc) mee.

<><
Cupcakeblogger voor www.huisvanbelle.nl

8

Re: Hoe maak ik mijn cake speciaal/lekker?

katrien R schreef:

Hoi dames,
Ik maak steeds cake want biscuit lusten ze hier niet (en ik ook niet :/ ).
Chocolade-cake, appel-cake en speculaas-cake  :9 heb ik al gemaakt maar wil nu wel eens iets anders.
Vandaar mijn vraagjes:
Kan ik nog iets aan mijn cake-beslag toevoegen en zo mee in de oven stoppen?
Kan ik mijn cake ook vullen? Zo ja met wat?
Voor biscuit vind ik veel maar ik weet niet of dat dat met cake ook lekker is en niet te zwaar.
Zou jullie zeer dankbaar zijn  :Y  met wat ideeen/ recepten voor cake.
Groetjes Katrien

Welk recept gebruik je voor de cake te maken als ik vragen mag :D  :D

9

Re: Hoe maak ik mijn cake speciaal/lekker?

Ik maak de gewone 4/4 cake.
Dus 250gr suiker
      250gr boter
      250gr zelfrijzende bloem
      5 eieren

Ik ga dit weekend een stapeltaart maken voor de juffen op school
en dacht aan het volgende:
onderste laag: aardbeienmousse
                      aardbeien met mascarpone
tweede laag: bc met nutella
                    chocolademousse

Wat denken jullie, te zwaar :nooo  of niet :P ?

10

Re: Hoe maak ik mijn cake speciaal/lekker?

Hi Katrien, ook ik ben fan van cake! En er valt inderdaad heel veel mee te doen.De meeste vullingen die je gebruikt bij biscuit, kun je ook gebruiken tussen laagjes cake.Ik gebruik dan wel minder suiker door mijn cakebeslag, zodat het niet te zoet wordt.
Je zou DOOR de cake heen bijv. ook een keer advocaat kunnen proberen.Dat is nu favoriet hier thuis.250 ml op een recept met 250 blom en dito boter en suiker.
Maar ook zoals hierboven eerder werd gezegd, aroma's of diverse essences die je bijv ook in de toko vindt.Amandel,peer etc
En als je echt wilt experimenteren : marmercake, staat ook prachtig als de taart wordt aangesneden.Met een laagje chocomousse of choco botercreme.
Heel veel succes !
groetjes,
Shirin