Hoi Alexandra dit recept staat op de receptenpagina. Je kunt zelf de stukjes peer erdoor doen. Veel succes
Ingrediënten
◦1 pakje monchou (standaard of licht en luchtig)
◦250 ml slagroom
◦een klein beetje citroensap
◦2 blaadjes gelantine
◦90 gr basterdsuiker (of minder naar smaak)
◦1 zakje vanillesuiker
Werkwijze
◦Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker.
◦Roer de monchou los met de basterdsuiker.
◦Week de gelantine in koud water.
◦Warm een scheutje citroensap of water op in de magnetron.
◦Knijp de gelatine uit en los het op in het warme citroensap. Laat dit even afkoelen tot het lobbig wordt.
◦Roer dit door het monchoumengsel.
◦Spatel dit goed door de slagroom en laat opstijven in de koelkast.
Tips:
◦Als je dunne laagjes maakt, kun je de gelantine ook weglaten (tip Peronne)
◦Heerlijk in combi met verschillende soorten fruit, kersenvlaaivulling of gestampte bastognekoek.
Gepost door Mirjam Buit
Hoe meer taarten,hoe meer vreugd!