Onderwerp: Zwitserse cakerol
Ik heb vandaag deze Zwitserse cakerol gemaakt voor mijn vader.
but you may also be the world to one person."
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Taarten Parade » Zwitserse cakerol
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Ik heb vandaag deze Zwitserse cakerol gemaakt voor mijn vader.
Potverdorie dat ziet er lekker uit
Daar zou ik mijn tanden wel in willen zetten
En wat een mooi taartbord zeg, waar heb je die vandaan getoverd?
Oeeehhhhh ziet er lekker uit!
mmmmmmmm,
hoe maak je die
Jammie!!! Wat ziet dat er smakelijk uit!
Mmmmm.....
sjooooooooohhhh...........die wil ik, die wil ik, die wil ik..........nu nu nu!! Wat ziet die er vreselijk lekker uit!!
Bedankt voor jullie leuke berichten. Hieronder het recept.
Ingredienten:
Cake:
35 gr Boter, 75 gr. suiker + 1 theelepel voor de eiwitten, 75 gr bloem van zachte tarwe, 3 eiwitten + 4 eidooiers
Vulling:
Aardbeienjam en/of verse aardbeien
250 ml. slagroom
Verwarm de oven voor op 240 graden. Bedek een bakplaat van 40×30 cm met bakpapier.
Maak eerst de cake. Smelt de boter in een pannetje. Bestrijk het bakpapier met een deel van de gesmolten boter. Roer de dooiers en 75 gr. suiker 5 minuten met een mixer op de middelste stand los. Spatel er de gezeefde bloem door, maar roer niet te lang. Klop de eiwitten stijf en voeg halverwege de theelepel suiker toe. Spatel het eiwit en de rest van de boter door de dooiers. Roer voorzichtig en giet daarna het beslag op de bakplaat; let er vooral op dat de luchtbelletjes heel blijven. Verdeel het beslag met een lange platte spatel over de bakplaat.
Zet het gebak 7 minuten in de oven; het moet een beetje kleur krijgen.
Haal het gebak uit de oven en keer het meteen op een plank die licht met olie is bestreken ( of licht bestrooid met suiker). Verwijder het bakpapier, bedek het gebak met een theedoek ( zodat het zacht blijft en bij het oprollen niet barst) en laat het afkoelen. Strijk het beslag met regelmatige bewegingen uit; het moet overal 4-6 mm dik zijn, anders drogen de dunste delen in de oven uit.
Sla de slagroom met een beetje suiker (naar smaak) stijf. Bedek het gebak met jam en daar bovenop de slagroom en eventueel verse aardbeien. Rol de cake op. Ik heb de cakerol meteen een uurtje in de koelkast gezet, daardoor wordt de cake iets steviger en kun je er mooie plakken van snijden. Daarna nog bestrooien met poedersuiker en klaar is de cakerol.
Smullen maar.
Owww wat zou ik daar graag mijn tanden inzetten! Ziet er heerlijk uit
oelala wat ziet dat er lekker uit!
Jammie! Lekker...
MMMM, ziet er erg lekker uit! Heb het recept meteen opgeslagen.
Groetjes Iris
Wat ziet dat er ontzettend lekker uit!! Bedankt voor het recept
dat ziet er inderdaad lekker uit.
zalig ziet dat eruit.Dat recept ga ik opslaan hoor!
Dat ziet er lekker uit zeg!!!! en bedankt voor het recept... mmmmm
Dat ziet er lekker uit zeg!!!! en bedankt voor het recept... mmmmm
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Taarten Parade » Zwitserse cakerol
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.