1

Onderwerp: Helpp spoed spoed spoed

ik moet een eivrij biscuit bakken, en heb no-egg aangeschafd.
nu de 2e biscuit al totaal mislukt!!
de 1e bleef al een dikke klont in de mixbak en kwam er uit als een biscuit van nog geen halve cm dik! en mega hard.
en de 2e viel bij het kijken al van alle kanten uit elkaar. brokkelde tot het midden toe af! en omdat hij al mislukt was, heb ik maar even geproefd of dit wel goed was..en het smaakte als een fllinke mond vol vieze poeder in mijn mons bah!

wat doe ik verkeerd???
ik had 160 gram biscmix
16 gram water
en 3 theelepels no-eggs met 6 eetlepels water..zoals op de verpakking staat.
10 minuten mixen\
160 oven..
ik snap er niks van'! en ik moettttt hem morgen al bekleden. morgen avond worden de taarten opgehaald.

dus helppppppp please

2

Re: Helpp spoed spoed spoed

is dat no-egg geschikt om te bakken?


en het lijkt mij heel erg weinig 'vocht',  maar dat is een gevoel hoor!
verder helaas geen tips...

groetjes, Lis   
ik droom taarten, nu nog maken zoals ik ze droom

3

Re: Helpp spoed spoed spoed

dit vond ik op internet:

Ook wij gebruiken NoEgg omdat onze zoon sterk allergisch is voor kippe-ei. Ik heb al verschilende keren geprobeerd een cake te bakken met NoEgg Maarten deze midline telkens - hij rijst prima in de oven, maar valt dan in tot een soort koek. Ik vraag me af wat er fout gaat...


niet heel hoopvol dus.....

groetjes, Lis   
ik droom taarten, nu nog maken zoals ik ze droom

4

Re: Helpp spoed spoed spoed

of deze:


door Ingenting in de ochtend op do sep 21, 2006 5:58

Als je voor een cake 1-2 theelepeltjes baking soda door het beslag mengt met 1-2 EL azijn, rijst de cake echt super goed 
ben ik laatst achter gekomen
Ingenting in de ochtend

Omhoog
door -gebruikergewist- op do sep 21, 2006 6:08

Proef je die azijn dan niet heel erg?
-gebruikergewist-

Omhoog
door Framboos op do sep 21, 2006 7:18

Nee, helemaal niet.

Framboos

Berichten: 4016
Geregistreerd: do nov 18, 2004 13:55

groetjes, Lis   
ik droom taarten, nu nog maken zoals ik ze droom

5

Re: Helpp spoed spoed spoed

ik gebruik altijd 16 gr water op 160 mix.
en heb verder het recept gevolgd..
heb helaas geen baking soda en azijn in huis..en hij moet al voor morgen klaar ( en ook geen bloem e.d)
de moed zakt me in mn schoenen!!!
het moeten 2 taartjes zijn voor een tweeling, waarvan 1 ervan dus eivrij... wil ze niet teleurstellen

6 Laatst bewerkt door lizzl (18-06-2011 21:58)

Re: Helpp spoed spoed spoed

lizzl schreef:

het lijkt mij heel erg weinig 'vocht',  maar dat is een gevoel hoor!
verder helaas geen tips...

ik bedoeldie hiermee dat ik 1 eetlepel water ipv 1 ei zo weinig vind... in een gemiddel ei zit wel meer dan 1 el vocht volgens mij :think:


voor de rest geen ideeën sorry

en ik besef dat je er nu helemaal niet meer mee kan, maar voor de volgende keer: probeer iets nieuws een keer van tevoren uit...

misschien staat er nog iets in het allergie topic?

groetjes, Lis   
ik droom taarten, nu nog maken zoals ik ze droom

7

Re: Helpp spoed spoed spoed

misschien buren die baking soda/ azijn hebben?

groetjes, Lis   
ik droom taarten, nu nog maken zoals ik ze droom

8

Re: Helpp spoed spoed spoed

Oh wat erg!! zelf heb ik ook weleens dat een puzzelplaatje niet wil lukken ofzo.. maar dit is nog veel erger!
Is het nog gelukt? ik hoop het wel voor je

9

Re: Helpp spoed spoed spoed

het zijn 2 eetlepels water op 1 ei, en bij de 2e zeklfs wat meer water gedaan..

ik zzit echt met mn handen in mn haar!

idd erg dom dat ik het niet eerder geprobeerd had....dom dom dom

10

Re: Helpp spoed spoed spoed

wanneer je aangeeft waar je woont en een oproep plaatst, krijg je misschien nog hulp van iemand :Y

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

11

Re: Helpp spoed spoed spoed

thanxx carien ik heb direct een oproep geplaatst bij bakken voor anderen..ik hoop dat iemand me kan helpebn..