1

Onderwerp: Biscuit loopt taps toe, taartkarton te groot!

Wat ik eigenlijk altijd heb: mijn biscuits krimpen tijdens het afkoelen. En dan vaak zo dat de bovenkant net een cm groter is dan de onderkant. De onderkant is dus ook te klein voor het bijpassende taartkarton. Dat kan ik dan nog op maat knippen, maar bij cakeboards is dat geen optie!  :grr:

Zijn er nog meer meelezers die hier last van hebben?
Nog belangrijker: weet er iemand een oorzaak óf een oplossing?
Dan kan ik eindelijk cakeboards in mijn bruidstaarten verwerken!

2

Re: Biscuit loopt taps toe, taartkarton te groot!

hier dus ook krimpen, maar meestal niet taps...

Groetjes, Dorothea.

Re: Biscuit loopt taps toe, taartkarton te groot!

ik heb dat ook  :(  maar wat ik de laatste keer heb gedaan is direct uit de oven storten op je werkblad, dan was die niet gekrompen :)  probeer het eens. er zullen wel nog mensen zijn die daar meer tips over kunnen geven.

"Er is maar één ding ergerlijker dan een vrouw die kan koken en het niet wil, en dat is de vrouw die niet kan koken en het toch doet."

4

Re: Biscuit loopt taps toe, taartkarton te groot!

niet zo lang in de oven laten zitten en storten op een rooster dan kan de warmte er makkelijker uit

5

Re: Biscuit loopt taps toe, taartkarton te groot!

Ik ga maar wat korter bakken en in drie stappen de temperatuur ophogen denk ik. Op een rooster storten doe ik altijd al...

Bedankt voor jullie tips!

6

Re: Biscuit loopt taps toe, taartkarton te groot!

temperatuur ophogen heeft er niet zoveel mee te maken maar meestal krimpen ze omdat ze te lang in de oven hebben gezeten