1

Onderwerp: eiwit gepastauriseerd kopen. of ander alternatief

ik moet op korte termijn swiss merengue botercreme maken (voor t eerst :s )
nu heb ik eiwitten nodig. ik heb alleen geen keuken thermometer.

ik weet dat je bij de groothandels als makro en sligro eiwitten kan kopen uit pak. alleen heb ik daar geen pas van tot mijn beschikking.

is er een ander alternatief? hoe kan ik dit doen? eiwitpoeders zijn geloof ik niet bruikbaar???

sorry ik ben nog een groentje wat dit betreft

2

Re: eiwit gepastauriseerd kopen. of ander alternatief

Eiwitpoeder is goed bruikbaarhoor, alleen niet degene die sporters gebruiken(denk aan de eiwitshakes etc)  :)

In de webshop kan je eiwitpoeder kopen. Daar kan je heel goed M.botercreme mee maken!

3

Re: eiwit gepastauriseerd kopen. of ander alternatief

oh top! dat is helemaal mooi dat ik eiwitpoeder kan gebruiken. heb het al besteld in de webshop :D

alleen nu vraag ik me af hoe moet ik het dan doen? in het recept staat dat ik de suiker in de eiwitten au bain marie moet kloppen. alleen nu gaat dat dan niet als ik poeder heb.
hoe moet ik het recept nu maken? :)

bedankt!!

4 Laatst bewerkt door Vizzstick (16-06-2011 10:26)

Re: eiwit gepastauriseerd kopen. of ander alternatief

Hier staat eea uitgelegd:  http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=123629

5 gr eiwitpoeder in 30 ml water oplossen is 1 eiwit. Vervolgens het gewicht van je eiwitsubstantie nemen wat je gewoon gebruikt als vers eiwit. E
n dan de verhouding eiwit, boter en suiker voor MBC toepassen.  :)

Succes!  :thumb:

5

Re: eiwit gepastauriseerd kopen. of ander alternatief

Bedankt hier kan ik wat mee! :thumb:
nu moet het lukken :D


groetjes!

Re: eiwit gepastauriseerd kopen. of ander alternatief

Je hebt ook geen suikerthermometer nodig bij deze MBC, als de suiker opgelost is, dus als je geen suikerkorrels meer voelt, dan is het goed!

Groetjes Karine