1

Onderwerp: mep taart maken

Ik ben van plan om met de eerste verjaardag van me dochtertje een mep taart te maken nu heb ik een paar vragen hier over. welke bak vorm gebruiken jullie hier voor? hoeveel mix doen jullie hier in? en mijn dochtertje heeft koemelk allergie hoe doen jullie dat met het afsmeren?

ik hoop dat mensen me hier bij kunnen en willen helpen ik ben pas net begonnen met taarten maken. kijk ook bij het voorstellen van em

kijk naar mijn advertenties op marktplaats http://www.marktplaats.nl/verkopers/12079316.html

Re: mep taart maken

Hoi Chanel,

nou ik ga mijn beste doen voor je.

Meestal gebruik ik een blanda vorm, de kleinste van 10-12 cm. Ik vul de bakjes met ong100 g beslag en vervolgens bak ik ze ong 20-25 min.

Je kunt het zelf ook uitrekenen door je blandaschaal te vullen met water en op te meten hoeveel liter erin gaat. Dit dan om te rekenen vanuit je huidige bakschema (ik neem aan dat je je biscuit zelf bakt ivm de allergie van je dochter).

Een andere leuke tip is de bakset voor kids van Ikea. Allerlei leuke bakvormpjes maar dan speciaal voor kids, klein, schattig, ik heb op deze foto een zo'n vormpje gebruikt als topper...
(het roze taartje)
http://www.mijnalbum.nl/Foto-4LWVNYN3-D.jpg

Maar je kunt natuurlijk ook ong 100 gram mix, afbakken in een ronde vorm 12,5 cm, dan krijg je een klein rond taartje. Of je snijdt deze weer in een vierkant, zeshoek, hexagon, stervorm, eigenlijk is alles mogelijk, je kan zelfs bakken in een terracotta bloemenpotje van de intratuin (wel ff goed afwassen ;))

Op deze foto zie je een meptaartje dat ik maakte in stijl van de 3D taart maar ervan af te halen was, speciaal voor de kleine spruit.

Deze had ik in de vorm van een ster gesneden:
http://www.mijnalbum.nl/Foto-KOKWMS63-D.jpg

Je kan afsmeren met een heleboel dingen!!!
Het hoeft nooit perse Botercreme te zijn, het voordeel hiervan is dat deze mooi opstijft als je hem strak en glad wilt hebben.
Hiervoor kan je hem mooi afsmeren, op laten stijven in de koelkast en daarna nog een keer glad strijken met een heet mes.

Ik gebruik zelf als het mooi glad moet zijn ipv de roomboter, de margarine van Alpro Soya, deze breng ik dan op smaak met de buttercream flavour of zoiets dergelijks.

Maar denk ook eens aan gezeefde jam. Simpelweg een paar eetlepels jam verwarmen in de magnetron, door een zeef wrijven en daarna met een kwastje op de taart aanbrengen, plakt helemaal super!

Nou heel veel suc6!

Kijk anders ook eens op mijn site bij het kopje:
low budget tips, staan allerlei tips en trics!

3

Re: mep taart maken

harstikke bedankt voor je reactie hier heb ik zeker wat aan en wat een mooie taarten heb je gemaakt

kijk naar mijn advertenties op marktplaats http://www.marktplaats.nl/verkopers/12079316.html

4

Re: mep taart maken

Hoi,

hier ook kinderen met koemelk allergie. Mijn eerste 2 taarten smeerde ik af met opgewarmde en gezeefde abrikozenjam.
Daarna verder gaan lezen, zoeken, uitproberen. Nu maak ik een botercreme van wajang (plantaardige margarine) en poedersuiker, met en beetje vanille of citroen extract (dr oetker) of een scheutje limonade siroop (als vulling).
Daarnaast vulling van een laagje jam, vlaaifruit, botercreme met smaakjes, koemelkvrije gele room of chipolatavulling, kokosvulling, eigenlijk een heleboel.

Ik maak nu ook wel voor andere kinderen met een allergie een taart die zij kunnen eten (en de rest van de visite eet er ook van mee want je proeft geen verschil)

groetjes Anneke, www.taartspeciaal.nl