Hoi Chanel,
nou ik ga mijn beste doen voor je.
Meestal gebruik ik een blanda vorm, de kleinste van 10-12 cm. Ik vul de bakjes met ong100 g beslag en vervolgens bak ik ze ong 20-25 min.
Je kunt het zelf ook uitrekenen door je blandaschaal te vullen met water en op te meten hoeveel liter erin gaat. Dit dan om te rekenen vanuit je huidige bakschema (ik neem aan dat je je biscuit zelf bakt ivm de allergie van je dochter).
Een andere leuke tip is de bakset voor kids van Ikea. Allerlei leuke bakvormpjes maar dan speciaal voor kids, klein, schattig, ik heb op deze foto een zo'n vormpje gebruikt als topper...
(het roze taartje)

Maar je kunt natuurlijk ook ong 100 gram mix, afbakken in een ronde vorm 12,5 cm, dan krijg je een klein rond taartje. Of je snijdt deze weer in een vierkant, zeshoek, hexagon, stervorm, eigenlijk is alles mogelijk, je kan zelfs bakken in een terracotta bloemenpotje van de intratuin (wel ff goed afwassen
)
Op deze foto zie je een meptaartje dat ik maakte in stijl van de 3D taart maar ervan af te halen was, speciaal voor de kleine spruit.
Deze had ik in de vorm van een ster gesneden:

Je kan afsmeren met een heleboel dingen!!!
Het hoeft nooit perse Botercreme te zijn, het voordeel hiervan is dat deze mooi opstijft als je hem strak en glad wilt hebben.
Hiervoor kan je hem mooi afsmeren, op laten stijven in de koelkast en daarna nog een keer glad strijken met een heet mes.
Ik gebruik zelf als het mooi glad moet zijn ipv de roomboter, de margarine van Alpro Soya, deze breng ik dan op smaak met de buttercream flavour of zoiets dergelijks.
Maar denk ook eens aan gezeefde jam. Simpelweg een paar eetlepels jam verwarmen in de magnetron, door een zeef wrijven en daarna met een kwastje op de taart aanbrengen, plakt helemaal super!
Nou heel veel suc6!
Kijk anders ook eens op mijn site bij het kopje:
low budget tips, staan allerlei tips en trics!