Deze lijkt er dus wel heel erg op (de foto alleszins), maar mijn Noors is niet zo goed
Dat van jullie wel???
zie : http://detsoteliv.no/searchresults_othe … e.php?1373
Daimkake
"Daimkake" er et svært etterspurt kake! Kaken består av to tynne mandelbunner som fylles med deilig gul krem. På toppen dekkes kaken med glasur laget av melkesjokolade, fløte og Daimkuler. Nam nam!
Utskriftsvennlig versjon
Legg til favorittkaker
Ingredienser:
Mandelbunner:
150 g mandler
150 g melis
4 eggehviter
Fyll:
4 eggeplommer
1 dl kremfløte
125 g sukker
1 ts vaniljesukker
150 g smør
Pynt:
150 g melkesjokolade
2-3 ss kremfløte
1 pose Daimkuler (100 g)
Fremgangsmåte:
Mal mandlene. Bland med melis. Pisk eggehvitene stive. Vend dem forsiktig inn. Ha mandeldeigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist på nederste rille i ovnen ved 175°C i 30 min. Avkjøl kaken helt i formen, og gjerne i kjøleskapet over natten (se tips).
Til fyllet has eggeplommer, kremfløte, sukker og vaniljesukker i en kjele. Varm opp på middels varme under stadig omrøring med en stålvisp, helt til fyllet tykner. Ta kjelen av platen og rør inn mykt smør. Sett kremen kaldt, gjerne i kjøleskapet over natten (se tips).
Løsne kaken fra formen og fjern bakepapiret. Del kaken i to tynne bunner. Fordel fyllet mellom kakebunnene og sett kaken kaldt. Smelt melkesjokoladen sammen med kremfløten. Rør inn Daimkulene. Smør glasuren på toppen av kaken og sett den tilbake i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.
Tips:
Mandelbunnen er vanskelig å dele i to med mindre den er helt kald. Etter en natt i kjøleskapet er kaken betydelig lettere å dele.
Fyllet må stå lenge i kjøleskapet for å få tykk konsistens. Alternativt kan du ha kremen en stund i fryseren.
Den ferdig fylte kaken bør stå kjølig helt frem til servering, ellers blir fyllet rennende og renner ut av kaken.
"Daimkake" er holdbar i kjøleskapet. Server den gjerne sammen med vaniljeis og bær.