1 Laatst bewerkt door Oudenbosje (12-06-2011 21:29)

Onderwerp: receptje biscuit van Kanaal50

Nu was ik deze ochtend wat aan het googlen voor een goed recept van biscuit, kwam ik op een forum en nu weet ik niet meer of het op dit forum was of op een ander,..., met onderstaande link, direct gaan uitproberen,....en is net uit de oven...., 7cm hoog. Heb een bakvorm van 20cm doorsnee gebruikt. hier even het receptje


135 gr griessuiker

70 gr bloem

14 gr crèmepoeder

55 gr maïzena

10 gr bakpoeder

5 eieren

                                 

Breek de eieren in een kom. Voeg de suiker toe. Deze 2 moet je stevig  en op de hoogste versnelling kloppen. Klop ze tot een zeer luchtig schuim. Hiervoor moet je zeker 10 minuten kloppen.

Vervolgens giet je al zevend alle andere ingrediënten bij mekaar.

Giet dit geheel bij het schuim en klop op de laagste versnelling. Alles mengen gedurende 1 minuut.



Beboter de bakvorm. Daarna bestrooi je met bloem.

Giet het deeg in de vorm. Laat 1/3 vrij zodat het biscuit kan rijzen.  Strijk het deeg uit naar de kanten toe.

Dit plaats je nu in een voorverwarmde oven van 180 graden.  Het biscuit moet gedurende 30 à 35 minuten bakken.



Om te zien of het klaar is, steek je een mes of ander scherp voorwerp in het deeg. Als er niks meer aankleeft, mag het gebak uit de oven.

Om het biscuit gemakkelijk uit de vorm te halen, snijd je het los aan de kant.

Re: receptje biscuit van Kanaal50

griespoeder?
cremepoeder?
ik weet niet wat dat is....

Ik zing mijn eigen wijsje!

3

Re: receptje biscuit van Kanaal50

Griessuiker is fijne kristalsuiker, tenminste, dat veronderstel ik.
crémepoeder is custardpoeder.
ik ga m zeker een keer proberen, verschilt niet veel van hoe ik m normaal bak, maar gebruik nooit custard.

4

Re: receptje biscuit van Kanaal50

omakneeltje schreef:

Griessuiker is fijne kristalsuiker, tenminste, dat veronderstel ik.
crémepoeder is custardpoeder.
ik ga m zeker een keer proberen, verschilt niet veel van hoe ik m normaal bak, maar gebruik nooit custard.

Idd, griessuiker is fijne kristalsuiker, en crèmepoeder is puddingpoeder.....

5

Re: receptje biscuit van Kanaal50

Links naar recepten mogen in Het WWW. Als je het uit wilt schrijven, mag het alsnog in Ingezonden recepten.

[MOVE] --> WWW

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

6 Laatst bewerkt door nicole th (20-06-2011 08:03)

Re: receptje biscuit van Kanaal50

Dit is de link geloof ik:
 
http://www.google.be/url?sa=t&sourc … gzJiMXBo9w   ;)

Vele en lieve groetjes Nicole

7

Re: receptje biscuit van Kanaal50

nicole th schreef:

Dit is de link geloof ik:
 
http://www.google.be/url?sa=t&sourc … gzJiMXBo9w   ;)

thx Nicole  ;)