Onderwerp: receptje biscuit van Kanaal50
Nu was ik deze ochtend wat aan het googlen voor een goed recept van biscuit, kwam ik op een forum en nu weet ik niet meer of het op dit forum was of op een ander,..., met onderstaande link, direct gaan uitproberen,....en is net uit de oven...., 7cm hoog. Heb een bakvorm van 20cm doorsnee gebruikt. hier even het receptje
135 gr griessuiker
70 gr bloem
14 gr crèmepoeder
55 gr maïzena
10 gr bakpoeder
5 eieren
Breek de eieren in een kom. Voeg de suiker toe. Deze 2 moet je stevig en op de hoogste versnelling kloppen. Klop ze tot een zeer luchtig schuim. Hiervoor moet je zeker 10 minuten kloppen.
Vervolgens giet je al zevend alle andere ingrediënten bij mekaar.
Giet dit geheel bij het schuim en klop op de laagste versnelling. Alles mengen gedurende 1 minuut.
Beboter de bakvorm. Daarna bestrooi je met bloem.
Giet het deeg in de vorm. Laat 1/3 vrij zodat het biscuit kan rijzen. Strijk het deeg uit naar de kanten toe.
Dit plaats je nu in een voorverwarmde oven van 180 graden. Het biscuit moet gedurende 30 à 35 minuten bakken.
Om te zien of het klaar is, steek je een mes of ander scherp voorwerp in het deeg. Als er niks meer aankleeft, mag het gebak uit de oven.
Om het biscuit gemakkelijk uit de vorm te halen, snijd je het los aan de kant.