1

Onderwerp: Eerste taart vraagjes..?

Hallo allemaal,

Ik ga deze week mijn eerste taart bakken en decoreren!
Vandaag mijn bestelling binnen gekregen van deleukstetaarten webshop en wat heb ik al mijn mooie aanwinsten al vaak bekeken!!!

Nu heb ik een paar vraagjes; ik wil 2 lagen met vulling gaan gebruiken.
De ene laag zal van bastongebotercreme zijn (moet hij onderste of bovenste laag zijn?) En ik wil een kersenvlaaivulling gebruiken, moet ik die pureren of laat ik de kersen heel? En hoeveel blikken kersenvlaaivulling heb ik nodig voor een 20 bij 20 cm taart?
En de bastongebotercreme hoe lang kan ik die van te voren maken?

Alvast bedankt voor het reageren!

Groetjes Marion

2 Laatst bewerkt door marijetje (12-06-2011 06:56)

Re: Eerste taart vraagjes..?

Leuk en spannend hoor!
De zwaarste vulling doe je onderop (nu dus de kersen) of je ze heel laat of pureerd is aan jou (ik zou ze heel laten) en de bastognecreme zou ik niet te lang van te voren maken hoe verser hoe beter.
Vergeet je geen dijkjes te maken langs de kersenvulling?
Veel plezier met taarten!


P.S.  1 blik heb je wel genoeg aan

je kan best 3 keer vallen, als je maar 4 keer opstaat

3

Re: Eerste taart vraagjes..?

Goedemorgen!

Bedankt voor je reactie!
Ik dacht nog, hoe voorkom ik dat de kersen er niet af rollen?! ;)
Dat dijkje, maak ik die ook van die bastongebc of van de bc naturel?

Fijne dag!

Groetjes marion

4

Re: Eerste taart vraagjes..?

O ja, die bastongebc kan die met een lepel op de bodem smeren of heb je daar een spuitzak voor nodig?

Ik wil woe a.s de taart maken en dan donderdag decoreren,is het handig om de taart do smorgens te vullen en afgedekt in de koelkast te zetten en dan savonds te decoreren, zodat de creme een beetje uit gehard is????

Wederom thanks!