Onderwerp: ja eindelijk een strak randje

oh ik ben zo blij.

ik heb eindelijk een strak randje weten te krijgen op mijn taart.
met dank aan Etspaghet :Y  :thumb:

http://www.mijnalbum.nl/Foto-XOVIT7EQ-D.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Foto-634LX8K4-D.jpg

ben gewoon aan het stuiteren zo blij ben ik.

zal met het decoreren van de taart maar even wachten anders verpest ik het dadelijk nog :P

groetjes monique.

mama van sjors (2008) en tim (2012)

2

Re: ja eindelijk een strak randje

Mooi zeg!!! Hoe heb je dat voor elkaar gekregen???

3

Re: ja eindelijk een strak randje

Met 2 smoothers, ja toch?
Ik heb het filmpje van de week ook op youtube gezien en ga het morgen ook proberen. :)

Cake is nice!

Re: ja eindelijk een strak randje

had van de week een topic van etspaghet gelezen en daar staat een link naar een youtube filmpje(eigenlijk een serie van 3)
dat heb ik gedaan en zie het resultaat hihi.

hier een link naar het topic.
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=151788

hoop dat 'ie zo werkt.

groetjes monique.

mama van sjors (2008) en tim (2012)

5

Re: ja eindelijk een strak randje

Filmpje? Filmpje :D Welk filmpje ! Ik ben benieuwd hoe jullie zo'n mooi strak randje krijgen :P

6

Re: ja eindelijk een strak randje

ga deze eerst maar eens bewonderen voor je gaat decoreren....jeeeeeh wat strak!!!

N-Joy Cakes

Re: ja eindelijk een strak randje

oh man ben nog niet uitgestuitert hoor.

had echt niet gedacht dat het zou gaan lukken.
dacht het fondant gaat zeker scheuren of zo.
en andere doemscenarios :Y

ben helemaal heppie :D  :D

het is id met 2 smoothers.
had er maar eentje dus wilde van de week eentje bijkopen, nergens meer te krijgen.
kom ik bij zo'n sjiek duur kookwinkeltje hier bij ons.
krijg ik er zomaar 2 te leen, echt gewoon superservice dus(zijn ze niet voor niks zo duur hihi)

dit is de link naar het 3e filmpje waar ze het dus bekleed.
en het randje maakt.
http://www.youtube.com/watch?v=imfDvvSZn5I

groetjes monique.

mama van sjors (2008) en tim (2012)

8

Re: ja eindelijk een strak randje

WOW!! Jemig, hoe krijgt die vrouw die taart al zooo strak met bc???? ik ga deel 1 en 2 ook kijken hahahahaha

Re: ja eindelijk een strak randje

dat is nou net de truc het is niet met bc maar met ganache :Y

groetjes monique.

mama van sjors (2008) en tim (2012)

10

Re: ja eindelijk een strak randje

ahaaa!! en dan wordt het zo mooi :D okeej dan hahahaha :D

Re: ja eindelijk een strak randje

ik heb ganache gemaakt met 250 ml slagroom en 750 gr melkchocolade.

erg lekker.

groetjes monique.

mama van sjors (2008) en tim (2012)

12

Re: ja eindelijk een strak randje

hmm dat klinkt ook heerlijk :D

13

Re: ja eindelijk een strak randje

Ik vind jouw randje superstrak! Goed hoor!
Ik smoother nu ook met 2 smoothers en dat gaat zeker beter, maar de ganache had ik nog niet geprobeerd, een volgende keer doen dan maar.

Groetjes Louise

Re: ja eindelijk een strak randje

ik vond het vooral veel fijner werken omdat je een steviger oppervlakte hebt om tegenaan te werken.
kreeg mijn fondant er ook makkelijk omheen gevouwen dan als ik het afsmeer met bc.
en nu duwde ik het taartje niet om als ik met de smoother duwde hihi.

groetjes monique.

mama van sjors (2008) en tim (2012)

15

Re: ja eindelijk een strak randje

Wil ik ook!! En dan ook nog waterpas....

Een hobby rijker, maar een fortuin armer

Re: ja eindelijk een strak randje

het ziet er mij veel gemakkelijker uit dan bc.
maar ik heb hier altijd gelezen dat "slagroom" je fondant toch doet smelten? daarmee dat ik het tot hiertoe niet dierf..

@monique; is het bij jou dan niet gesmolten?

"Er is maar één ding ergerlijker dan een vrouw die kan koken en het niet wil, en dat is de vrouw die niet kan koken en het toch doet."

Re: ja eindelijk een strak randje

ik heb geen last gehad van smeltend fondant.
en hij is nu al anderhalve dag bekleed, dus denk niet dat dat nog gaat gebeuren.

misschien komt dat omdat de ganache goed hard word.

ik heb ook minder slagroom gebruikt dan in het normale recept.
250 ml slagroom en 750 gram melkchocolade.
dus 1op3 en niet 1op2.

dus probeer het eens zou ik zeggen :Y

zit me net te bedenken dat ik zelfs de ganache heb besmeert met kokend water voor ik het fondant erop deed, zelfs daarvan is de fondant niet gesmolten :/

groetjes monique.

mama van sjors (2008) en tim (2012)

Re: ja eindelijk een strak randje

hier kun je de taart zien helemaal af :Y

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … 2126581376

groetjes monique.

mama van sjors (2008) en tim (2012)

Re: ja eindelijk een strak randje

ja, ga ik zeker eens proberen!!!  :Y
ik wil graag overstappen op ganache omdat er veel mensen geen bc lusten, ikzelf, ben daar ook niet gek van. ik heb het al eens geprobeerd met nutella choco, maar die fondant was zo nat en plakkerig  :s ... daarmee dat ik zo'n schrik had.

en als jij die ganache maakt, hoelang laat je die dan opstijven voor je die op de taart smeert?
(het engelse filmpje, versta ik niet goed ;) )

"Er is maar één ding ergerlijker dan een vrouw die kan koken en het niet wil, en dat is de vrouw die niet kan koken en het toch doet."

Re: ja eindelijk een strak randje

ik heb hem een nachtje in de koelkast laten staan.
en toen in gedeeltes weer opgewarmt tot het smeerbaar was(een paar seconden maar hoor)
en de taart ook weer een nacht in de koelkast.

dus woensdag heb ik de ganache gemaakt.
donderdag de taart besmeerd.
en vrijdag de taart bekleed.

laat je wel zien hoe die van jou gelukt is??

groetjes monique.

mama van sjors (2008) en tim (2012)

Re: ja eindelijk een strak randje

:thumb:  :thumb:  :thumb:

22

Re: ja eindelijk een strak randje

Een retestrak taartje!!!!!

Liefde is gratis, raar dat sommigen er dan nog zo zuinig mee zijn. ;-)
Liefs,   Ricky

Re: ja eindelijk een strak randje

amai wat een stappenplan en organisatie haha.... :lol:  :lol:  :lol:
maar ik ga het zeker doen op die manier. ik ga het wel met witte chocolade doen, zijn het dan dezelfde hoeveelheden?

"Er is maar één ding ergerlijker dan een vrouw die kan koken en het niet wil, en dat is de vrouw die niet kan koken en het toch doet."

Re: ja eindelijk een strak randje

nee dan is de verhouding weer anders omdat er meer vet in witte chocolade zit.

heb even bij de recepten op deze site gekeken.
http://www.deleukstetaarten.nl/recept/17/Ganache/

je zou die verhouding gewoon kunnen uitproberen natuurlijk.
of kijk even het eerste deeltje van het youtube filmpje daar laat ze zien hoe ze ganache maakt van pure en witte chocolade.
http://www.youtube.com/watch?v=qFtm8q4m4Bk
houd er wel rekening mee dat witte chocolade van zichzelf al zacht is, dus dat je niet te hard duwt met het bekleden.

ben ook wel benieuwd hoe dat gaat met witte chocolade.

groetjes monique.

mama van sjors (2008) en tim (2012)

Re: ja eindelijk een strak randje

ja, ik zie het. bij witte chocola moet je meer gebruiken.
ja, ik zoek het wel uit, anders word het melk chocolade  :)
hartstikke bedankt voor de uitleg! ik zal het volgende week posten mijn probeersel  :lol:
groetjes

"Er is maar één ding ergerlijker dan een vrouw die kan koken en het niet wil, en dat is de vrouw die niet kan koken en het toch doet."