1

Onderwerp: Waarom stort mijn taart nou in?

Ik heb een combi magnetron..

dus in mijn oven staan standen kwa temperatuur..

Ik gebruik biscuit mix van funcakes..
en die moet op 175 graden en dan 30-35 minuten..

Op mijn over staat dus 180 of 160 graden..

Ik heb nu gekozen voor 180 graden en 35 minuten..

naar toch stort hij in..

kan ik dan beter op 160 graden en dan langer latenbakken ofzo?

ik heb 8 minuten gemixt endaarna nog 3 min zelf..

2

Re: Waarom stort mijn taart nou in?

Heb je misschien tussendoor de ovendeur geopend? Want dan kan hij ook wel eens instorten.

x Liefs van Lien x
Lekkere recepten, taarten, cupcakes en reviews: www.joligateau.be

3

Re: Waarom stort mijn taart nou in?

nee ook niet :(

4

Re: Waarom stort mijn taart nou in?

Iedere oven werkt weer anders, en je zou het eigen zelf uit moeten proberen hoe jouw oven het mooiste kapsel geeft!

Was je kapsel wel gaar? Heb je het gecheckt met een satéprikker (oid)? Anders zou ik hem op 180 graden nog een paar minuten langer er in laten zitten.

5

Re: Waarom stort mijn taart nou in?

help ook ik heb het zelfde probleem.

de bol taartjes (ikea schaaltjes) komen perfect uit de oven (combimagnetron) maar wil ik een ronde of vierkante taart bakken dan mislukt tie volledig en stort tie in. net weer geprobeerd 180 graden en bijna een uur erin en nog steeds te zacht in het midden.

nu hoorde ik een tip over een natte theedoek om je blik doen zodat de randen dan minder hard gaar worden, denk dat ik dat maar eens ga proberen.

herinner het verleden, koester de toekomst maar geniet vandaag

6

Re: Waarom stort mijn taart nou in?

Hiervoor had ik een combimagnetron, hoe groter ik ging bakken hoe meer ellende. Bleek dat het ding in elk geval niet zo warm werd als dat er op het display stond en dat de temperatuur achterin en voorin verschrikkelijk veel verschilde.
Daar kwam ik achter toen ik er een oventhermometer in zette.
Misschien een idee om dat eens te proberen?

Say YES with joy. Say NO without fear.

7

Re: Waarom stort mijn taart nou in?

Ik bak altijd op 150 graden...... en dan (wat) lánger. Kapsel mislukt nooit....... (even gauw afkloppen!).......

Lagere temperatuur en lánger bakken helpt dus misschien?

8

Re: Waarom stort mijn taart nou in?

Bedankt! ik ga het volgende x weer proberen..

ik heb nu de bovenkant eraf gesneden

dus eigelijk was het een ronde taarten met een platte bovenkant haha..

9

Re: Waarom stort mijn taart nou in?

hmm niet mijn topic. maar ik geniet ook ff mee van het tipje lager temp langer bakken ik ga het proberen net weer twee mislukt. dus ga drek echt gillen hihihihi :grr:

thanks

herinner het verleden, koester de toekomst maar geniet vandaag

10

Re: Waarom stort mijn taart nou in?

Een combimagnetron gebruikt bij 'gewoon bakken' hete lucht volgens mij en dan is 180 veel te heet.
Probeer het eens op 160 en dan goed in de gaten houden, moet lukken :)

Groetjes Melanie