1

Onderwerp: Help, Botercreme extra om af te smeren???

Meiden, ik ben bezig met een taart en had de botercreme extra gemaakt als vulling, moet zeggen...  :9  Maar is deze ook te gebruiken om af te smeren?? Vond hem namelijk lekkerder als de mix, en ook veel sneller klaar!!! Hopelijk heb ik snel een andwoord!!!
Alvast bedankt!!!
x Linda

2

Re: Help, Botercreme extra om af te smeren???

Ja hoor, ik gebruik altijd dezelfde botercreme om af te smeren en om te vullen. (voor de vulling doe ik er dan meestal wel een smaakje in) Ik gebruik eigenlijk nooit een mix. Ik doe meestal 1:1 van roomboter:poedersuiker. 10 minuten mixen en klaar.

3

Re: Help, Botercreme extra om af te smeren???

kan je prima mee afsmeren

4

Re: Help, Botercreme extra om af te smeren???

Zit er niet erg veel vocht in dan? Of wordt dat 'bij elkaar gehouden' door de banketbakkersroom?
En banketbakkersroom is altijd maar erg kort houdbaar toch? Of wordt dat ook anders door de boter?

Laat de moed niet zakken!
Met een appel en een ei kun je al bijna een taart bakken!!

5

Re: Help, Botercreme extra om af te smeren???

nee zit niet erg veel vocht in want dat zit in je bbr en het is langer houdbaar dan alleen bbr

6

Re: Help, Botercreme extra om af te smeren???

etmc schreef:

nee zit niet erg veel vocht in want dat zit in je bbr en het is langer houdbaar dan alleen bbr

Thanks! Ga ook maar eens proberen  :Y

Laat de moed niet zakken!
Met een appel en een ei kun je al bijna een taart bakken!!

7

Re: Help, Botercreme extra om af te smeren???

Enne, wel in de koelkast neem ik aan?  O-)

Laat de moed niet zakken!
Met een appel en een ei kun je al bijna een taart bakken!!

8

Re: Help, Botercreme extra om af te smeren???

tnx meiden!!! Ga ik dat mooi doen, vind de smaak namelijk beter!! En natuurlijk, bewaar alles in de koelkast haha!!!

9

Re: Help, Botercreme extra om af te smeren???

yep ik doe eigenlijk ook altijd alles in de koelkast

10

Re: Help, Botercreme extra om af te smeren???

Ik gebruik ook altijd een botercreme op basis van banketbakkersroom. Vind ik veeeeeel lekkerder dan 1:1, en bij mij is nog nooit een taart gesmolten.