1 Laatst bewerkt door sweetlovely (06-06-2011 18:36)

Onderwerp: bakken

hallo,


voordat ik iets verder neerzet. Me niet verwijzen naar de recepten forum maar lees eerst goed wat ik schrijf.

Mijn vraag is welke recept gebruiken jullie vooreen biscuit te bakken




groetjes

2

Re: bakken

Ik snap je vraag niet helemaal.... Sorry.
Over wat voor bakmixen heb je het? Cakemix of bisquitmix? Wat wil je bakken?

3 Laatst bewerkt door Nice lady (06-06-2011 18:32)

Re: bakken

Oeps, eenmaal is genoeg  :o

4

Re: bakken

sweetlovely schreef:

hallo,


voordat ik iets verder neerzet. Me niet verwijzen naar de recepten forum maar lees eerst goed wat ik schrijf.

Mijn vraag is welke recept gebruiken jullie vooreen biscuit te bakken




groetjes

:think:  :think:
Ik lees goed wat je schrijft.................ik gebruik de mix van funcakes, maar wat wil je met deze vraag?

5

Re: bakken

Heb eerst de recepten van hier geprobeerd met bloem en maizena, maar dat lukt me niet. Het doorheen scheppen van de bloem, blijf ik klontjes houden (ook na zeven).
dus ik heb het opgegeven en gebruik nu de mix (funcakes). En ik ben er zo blij mee. gewoon alles in de kom, mixer erop voor 10 min. Ondertussen kan de oven voorverwarmen en kan ik blik invetten. Heerlijk!

6

Re: bakken

meestal basisbiscuit (de eerste) vanuit de receptenlijst
als ik biscuit bak

groetjes, Lis   
ik droom taarten, nu nog maken zoals ik ze droom

7

Re: bakken

brenn schreef:

Heb eerst de recepten van hier geprobeerd met bloem en maizena, maar dat lukt me niet. Het doorheen scheppen van de bloem, blijf ik klontjes houden (ook na zeven).
dus ik heb het opgegeven en gebruik nu de mix (funcakes). En ik ben er zo blij mee. gewoon alles in de kom, mixer erop voor 10 min. Ondertussen kan de oven voorverwarmen en kan ik blik invetten. Heerlijk!

ik heb dit zelf ook
funcakes is wel fijn maar wil gewoon zonder mix gaan werken

8

Re: bakken

Ik ben helemaal weg van het recept voor glutenvrij kapsel hier van het forum. Dat vinden wij hier eigenlijk nog lekkerder dan het klassieke biscuit.
http://www.deleukstetaarten.nl/recept/1 … envrij%29/

Voordat ik die ontdekte gebruikte ik het klassieke recept voor biscuit:
http://www.deleukstetaarten.nl/recept/3/Biscuit+2/

Vorige week heb ik ook een taart gemaakt met chocolate mud cake als basis; dat was erg lekker, maar ook erg machtig. Zou ik denk ik niet snel nog eens doen (tenzij expliciet om gevraagd).

--------------------------------------------------------
Wie ben ik om aan mezelf te twijfelen. (Loesje)

9

Re: bakken

hoi sweetlovely,

ik heb je vraag beantwoord, maar ik zou graag weten waarom je de vraag stelt?

groetjes, Lis   
ik droom taarten, nu nog maken zoals ik ze droom

10

Re: bakken

Ik gebruik een mix voor biscuit van Zeelandia. Het recept is;

voor een 20cm rond, 7,5cm hoog;

270 gr. mix
27 gr. water
4 eieren

mix het geheel 8-10 minuten met de bolgarde op de hoogste stand, daarna nog 2-3 minuten op lage stand namixen. De bakvorm invetten met bakspray. Spatel het beslag voorzichtig in de vorm, bak het biscuit af in een voorverwarmde oven op 160 graden, gedurende ongeveer 45 minuten. Controleer of het biscuit gaar is, en stort hem, delijk uit de oven op een taartrooster.

Ik ben ook heel benieuwd waarom je dit weten wilt..... ben verder helemaal niet nieuwschiering ofzo...  :Y  O-)

I will have poetry in my life. And adventure. And cake. Cake above all - William Shakespeare & me