1

Onderwerp: help biscuit rare vorm!

hallo,

wie kan mij helpen?
de laatste paar taarten die ik gebakken heb, deuken helemaal in aan de zijkant? ze komen mooi hoog uit de bakpan, alleen zijn de zijkanten naar binnen gekrompen zeg maar...
snappen jullie het nog? het ziet er nu een beetje uit als een zandloper zeg maar.

hopelijk heeft er iemand de oplossing voor!
alvast bedankt!

2

Re: help biscuit rare vorm!

Ik weet het natuurlijk niet zeker ,maar kan het zijn dat je oven niet meer gelijkmatig warmt?

creatief met taart

Re: help biscuit rare vorm!

Ik meen me te herinneren uit andere topics dat dit gebeurt als hij TE gaar wordt... Of te heet gebakken, zou ook kunnen.

Misschien even met de zoekfunctie proberen te vinden....

groetjes, Linda (mv Eva, David & Sara)
Een onderschrift is ook maar gewoon een tekst onder je bericht....

4

Re: help biscuit rare vorm!

Ik vindt het ook vreemd, misschien toch te gaar?

5

Re: help biscuit rare vorm!

Dit heb ik dus gehad met een gas oven

en die ging daarna stuk helaas

weet niet hoe jij ze bakt????

6

Re: help biscuit rare vorm!

Ik heb een gewone oven haha, ik weet niet maar geen gas.
Ik heb er nog nooit geen last van gehad!
Is echt mijn laatste paar biscuits

7

Re: help biscuit rare vorm!

Ik heb dit inderdaad ook als de taartjes te lang in de oven hebben gestaan.
Bak je de taarten met oplopende temperaturen?

.. Want taart kan altijd!!

8

Re: help biscuit rare vorm!

ja meestal wel, 10 min 150
                         10 min 160
                         10 min 170

maar ook wel ooit 30 min 160.
het is vooral bij de kleinere taarten 10/15/20 cm.