Onderwerp: Zoveel soorten biscuitmix, welke de juiste??
Hoi allemaal,
ik bak meestal mijn biscuit met mijn vaste recept:
6 eieren
180 gr suiker
150 g zelfr. bm
30 maizena
snufje zout
eventueel schil geraspte citroen/sinaasappel
35/45 minuten op 200 graden elektr. oven
Nu was het de vorige keer erg droog. Dus ik dacht laat ik eens kijken of er meer recepten zijn.
Tja had ik beter niet kunnen doen.... Nu zie ik er zoveel dat ik mij afvraag wat de beste manier is.
Hieronder van Nigella Lawson:
225 zachtgeroerde boter
225 kristalsuiker
1 tl vanille extract
4 grote eieren
200 gr zelfr. bm
25 gr maizena.
25 min op 180 graden
De boter verbaasd me, is dit misschien meer moscovisch gebak?
En dan één van dit forum:
5 eieren
150 gr. suiker
125 gr. bloem
25 gr. maizena
zakje vanillesuiker
zout
Deze lijkt aardig op het eerste recept. Maar dan is de temp. 185 graden. En dan moet ik de temp laten oplopen als de taart er al in staat van 140 graden naar 185 graden.
Wie o wie vertelt mij over zijn/haar ervaringen en wat voor jullie het beste werkt.
Denken jullie ook dat misschien de temp. bij eigen recept te hoog is waardoor hij erg droog werd?
Alvast bedankt!