1

Onderwerp: Vraagje bekleden marsepein

Hallo,

Ik heb een verzoek gekregen om een 3 laagse stapeltaart te maken van Harten en deze met alleen maar marsepein te bekleden. Ik bekleed de taarten altijd met fondant of half om half maar nooit meet alleen maar marsepein?

Is dit moeilijk of juist makkelijker?? Waar moet ik op letten en als het heel erg warm is?? Is het dan niet makkelijker met fondant of half om half?? Ik wil natuurlijk gehoor geven aan de wensen van de klant maar ik ga ook niet iets doen wat té lastig is.

Help!  :)  :)  :)

2

Re: Vraagje bekleden marsepein

Ik maak vaak taarten van alleen marsepein maar het is wel een  karwei om een grote hoeveelheid marsepein soepel te kneden, ik doe dat in ieder geval met koude handen (even onder de koude kraan houden) en net zo lang kneden dat het soepel is.
Je kan denk ik ook wel een combinatie maken van 60 procent marsepein en 40 procent fondant dan smaakt die merendeels naar marsepein maar is het wat soepeler door de fondant.

succes ermee  :)  :)  :)

taart in Alphen aan den Rijn
http://www.zoetegedachte.nl

3

Re: Vraagje bekleden marsepein

Ik zou geen fondant door de marsepein doen zoals hierboven wordt voorgesteld. De klant wil marsepein dus moet je je daar ook aan houden, is mijn mening.

Marsepein is inderdaad lastiger om te kneden, maar je kunt het een paar seconden in de magnetron doen, dat scheelt al. Verder vind ik het net zo makkelijk verwerken als fondant.

Groetjes, Monica

4

Re: Vraagje bekleden marsepein

Zou ook alleen maar marsepein gebruiken, je klant vraagt er om dus kan je naar mijn idee daar niet omheen. Je proeft het echt, als je er fondant door heen gaat doen. Enne ik vind marsepein niet makkelijker of moeilijker dan fondant, het is wat anders maar dat is alles!

Wat een bloemetje?  nee van mij krijg je een taart!!!

5

Re: Vraagje bekleden marsepein

Jullie hebben inderdaad ook wel gelijk dat als de klant alleen maar marsepein wilt dan zal dat ook wel moeten en geen half om half   :o  :o  :o

taart in Alphen aan den Rijn
http://www.zoetegedachte.nl

6

Re: Vraagje bekleden marsepein

Zeelandia 1:3 marsepein is heerlijk soepel en goed te kneden. Zelfs vorig jaar zomer toen het zo heet en vochtig was heb ik geen problemen gehad met bekleden, terwijl fondant toen juist vreselijk plakkerig was.

Succes.

Verdwalen in zoetigheid
www.hettaartenbos.nl voor al uw zoete creaties

7

Re: Vraagje bekleden marsepein

Heb van de week met het warme weer 2 stapels gemaakt met marsepein en geen problemen gehad, sinds kort wel overgestapt naar zeelandia 1:3 en kneed veel makkelijker dan m'n vorige marsepein.

8

Re: Vraagje bekleden marsepein

Ik heb ergens gelezen dat zeelandia ook bij de webshop te koop is maar dan staat er op de verpakking funcakes klopt dit?

alvast bedankt miranda  :D  :D

taart in Alphen aan den Rijn
http://www.zoetegedachte.nl

9

Re: Vraagje bekleden marsepein

Nee, funcakes is heel anders dan zeelandia. Ik koop het altijd per 6 kilo, dat word gelverd in één stuk. Ik snij af wat ik nodig heb. Ik gebruik nooit anders, bekleed mijn taarten alleen maar met zeelandia 1:3. succes

Wish it...... Dream it..... Do it.......

10

Re: Vraagje bekleden marsepein

Waar koop ik zeelandia 1´.3  :)

11

Re: Vraagje bekleden marsepein

Ook bij de webshop :)

http://www.deleukstetaartenshop.nl/mars … -4289.html

Maar er zijn meer webshops die Zeelandia verkopen. Ik bestel het net daar waar het uitkomt ;)

Groetjes Karine

12

Re: Vraagje bekleden marsepein

Kijk wel goed uit waar je hem koopt, het verschilt heel veel in de prijs! 6 kilo kost hier 45 euro, waar ik hem haal kost hij 37 euro en van de week zag ik bij kim haar webshop dat hij 30 euro kostte. Dus even goed zoeken hoor!

Wat een bloemetje?  nee van mij krijg je een taart!!!