1

Onderwerp: Wanneer kan de piping gel op de taart?

Hallo mede-baksters  ;)

Ik heb er het forum al over afgestruind, maar kan het antwoord niet vinden.  :s

Ik wil volgende week een taart maken waar (kant en klare) piping gel op moet.
Maar nou lees ik op het forum dat je dat op het laatste moment moet doen vanwege het water dat in de gel zit. Ik wil het namelijk op fondant gebruiken.
Wanneer is het moment daarvoor?
Net voordat je de taart serveert? Of mag het eerder (half uur, uur, twee uur?)
Ik heb echt geen idee en hoop dat iemand het antwoord weet.

Ik heb ook begrepen dat je piping gel niet kunt invriezen?

Groetjes, Ilse

2

Re: Wanneer kan de piping gel op de taart?

als je het op de bovenkant smeert kan je dat best een half uur van te voren doen. als je het op de zijkanten wilt smeren, wens ik je veel succes. bij mij loopt het zo naar beneden  :s

succes!

3

Re: Wanneer kan de piping gel op de taart?

Kant en klare piping gel heb ik geen ervaring mee, wel met zelf gemaakte.
Ik moest een zwembad taart maken en had toen piping gel gebruikt als water (sorry nog niet geplaatst).
Vrijdag de gel er op gedaan en zaterdag zag de taart er nog goed uit, was zover ik kon zien niets gesmolten.

Misschien dat het met de kant en klare ook niet smelt? In de zelfgemaakte zit tenslotte ook water.

Hopelijk heb je er iets aan.

Groetjes Iris

"We zijn stuk voor stuk engelen met slechts 1 vleugel, en we kunnen vliegen door elkaar te omhelzen!"  Citaat L. de Crescenzo

4

Re: Wanneer kan de piping gel op de taart?

ik lees even mee, mag hier morgen mee aan de slag namelijk

N-Joy Cakes

5

Re: Wanneer kan de piping gel op de taart?

ik heb er pas 1 gemaakt en de tip gekregen om de fondant even met crisco in te smeren en daarna de piping gel erop te doen.werkt prima!

creatief met taart