1

Onderwerp: wat gaat er mis met het maken van een toef?

Hallo

ik had een toef van bonbonbloc willen maken ( zoals het vul recept). Ik had de slagroom en bbb in een pannetje laten smelten, toen ruim een uur in een maatbeker in de koelkast. Tussendoor nog even geroerd.
Daarna geklotp met klopfix erbij...2 zakjes...het werd niet stevig. Ik heb het toen weer even een kwartiertje in de koelkast gedaan en daarna weer geklopt...toen ging ie schiften.
Toeven spuiten lukte niet...dus toen maar minitoefjes rondom, weet niet zo goed hoe je dit noemt.

Heeft er iemand een tip voor mij?

groetjes Fre

2

Re: wat gaat er mis met het maken van een toef?

Ik heb m véél langer in de koelkast laten staan (als ik t me goed herinner de hele nacht)..... een uurtje is te weinig om écht goed af te koelen.

3

Re: wat gaat er mis met het maken van een toef?

Hij moet inderdaad goed koud zijn voordat je hem opklopt. Je kunt hem nog een paar uur in de koeling terug zetten en dan nog eens opkloppen. Als de schift erin zit, helpt het soms om hem door te kloppen.

I will have poetry in my life. And adventure. And cake. Cake above all - William Shakespeare & me

4

Re: wat gaat er mis met het maken van een toef?

bedankt!!
ik zie trouwens dat ik mijn berichtje in de verkeerde rubriek heb gezet...excuses daarvoor!

Ik heb nog heel veel over...kan ik dit invriezen of gaat dat niet met slagroom?