1

Onderwerp: Klopt dat?

Mijn eerste taart komt juist uit de oven, maar is bij het afkoelen ingezakt... klopt dit? Nu kan ik er natuurlijk nooit meer netjes marsepein overheen leggen, of moet ik iets eraf snijden?

En de tweede vraag... ik ben nog niet zo van de eigen receptjes, en bij de winkel was de botercreme op... hoe moet ik nu botercrème maken?

2 Laatst bewerkt door monique2510 (04-06-2011 18:23)

Re: Klopt dat?

hoi Dieverke

kijk even bij de faq in het linkermenu  http://www.deleukstetaarten.nl/faq
daar staan al veel vragen van je beantwoord
verder kun je natuurlijk ook de zoekfunctie gebruiken hierboven

succes met bakken

3

Re: Klopt dat?

nee, inzakken klopt niet :nooo 
Wel dattie in z'n geheel iets krimpt, maar niet een deuk ofzo. Dan istie niet gaar denk ik.
:think: Heb je de mix gebruikt of zelf een recept gemaakt?

Lot heeft hier alle stappen opgeschreven: http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=125276

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

4

Re: Klopt dat?

Ik denk ook dat je biscuit dan nog niet helemaal gaar was.
Wel word de bovenkant van de taart de onderkant he?!?!
De onderkant even bijsnijden (het ongare gedeelte eraf) en je kan je biscuit nog prima gebruiken... Wel is hij nu wat lager.

5

Re: Klopt dat?

Als je kapsel inzakt is ie zeker niet gaar. Dat zie je vanzelf als je hem doorsnijdt.
Meringue botercrème is een prima en heerlijk alternatief voor botercrème mix. Hier vind je een recept; http://tartacadabra-recepten.blogspot.c … creme.html

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

6

Re: Klopt dat?

mijne zakt soms ook wel iets in..idd omdraaien, onderkant word bovenkant..is ie direct mooi recht. en met het vullen en afsmeren kan je ook veel bereiken om hem mooi recht te krijgen.
botercreme kant en klaar??? nooit gehoord hihi
maar gewoon 1 op 1. 1 deel poedersuiker op 1 deel roomboter. en dan 10 minuten mixen en klaar is je botercreme..