1

Onderwerp: Bekleden taart dummie

Ik heb gisteren voor het eerst een ronde dummie van 25 cm bekleed.
Heel goed de marsepein gekneed. ongeveer 25 minuten. Crisco gebruikt. En daarna uitgerold.
Maar tijdens het bekleden scheurde hij van alle kanten :(.
Dus weer opnieuw gekneed en uitgerold. En weer voorzichtig erop gezet.
Alsnog scheurde het een beetje. Aan de bovenkanten. Ik heb een beetje geschuurd zodat het niet scherp is de bovenkant. Maar dat hielp ook niet. Iemand een tip ??

Re: Bekleden taart dummie

Ik heb pas ook voor het eerst een dummie gedaan. Moest natuurlijk weer gelijk moeilijk doen door de 10 cm te nemen.  :+ :lol:
Maar hier ook scheuren. Niet op de bovenrand, maar er net onder.
Ben wel benieuwd naar tips, dus ik lees ff mee.

Crisco en marsepein werkt juist averechts had ik begrepen. Voor marsepein is het beter om met vochtige handen door te kneden, als het te hard is...

groetjes, Linda (mv Eva, David & Sara)
Een onderschrift is ook maar gewoon een tekst onder je bericht....

3

Re: Bekleden taart dummie

Op een dummy gebruik je veel meer marsepein/fondant. Minimaal 1,5x zoveel als op een taart. Rol je marsepein dus dikker uit, dan zal je zien dat het wel gaat  :)
Enne.... crisco is heel prettig tegen het kleven, met natte handen wordt het juist erger  :|

Verdwalen in zoetigheid
www.hettaartenbos.nl voor al uw zoete creaties