1

Onderwerp: paar vraagjes over het maken van een bruidstaart

hoi, ik mag 1juli een bruidstaart maken nu ben ik dus goed aan het rond neuzen voor de spullen, nu heb ik alleen wat vraagjes,

1. wat voor kartons/boards gebruiken jullie bij het stapelen?
2. hoe krijg ik lekkere chocolade bc? dat maak ik nu steeds van boter/poedersuiker/cacoa.
3. hoe ver van te voren kan je de decoratie maken?
4. hoe ver van te voren kan je de taart zelf maken?
5. welke fondant? emmer of losse verpakkingen?

en ik ben bang dat ik dingen over het hoofd zie en pas op de dag dat ik het echt ga maken dingen mis, dus mochten jullie nog tips hebben, dan hoor ik dat graag.

groetje moor

Re: paar vraagjes over het maken van een bruidstaart

Stapelen met cakeboards en dowels.
1:1 ganache met MBC is erg lekker :)
Hangt ervan af.... wat ga je maken? en waarmee??
Hangt er ook vanaf, wat ga je maken?
Hangt van je ontwerp af, en wat je zelf fijn en lekker vindt.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3

Re: paar vraagjes over het maken van een bruidstaart

Suikertaartjes-Suuz schreef:

Stapelen met cakeboards en dowels.
1:1 ganache met MBC is erg lekker :)
Hangt ervan af.... wat ga je maken? en waarmee??
Hangt er ook vanaf, wat ga je maken?
Hangt van je ontwerp af, en wat je zelf fijn en lekker vindt.


decoraties zijn rode rozen, van fondant.
taart zelf, chocobiscuit met chocolade botercreme en caramel

dus kartons ertussen is te slap?

fondant ik ken alleen losse verpakking dus wil ik ook graag weten of iemand wel eens uit zo een emmer fondant heeft gebruikt.

Re: paar vraagjes over het maken van een bruidstaart

Ik koop alleen maar grote dozen en emmers, maar er zijn nogal wat verschillende merken :)
Roosjes kun je prima van tevoren maken, maar ze worden dan wel hard natuurlijk, dus dat moet je er even bij vermelden. Ze zijn nog steeds "eetbaar", maar niet zo heel lekker meer. Ook niet smerig hoor.

Kartons zijn inderdaad te slap.

De taart zelf zou ik niet langer dan twee dagen van tevoren maken. Liefst maar 1 dag zelfs, want biscuit wordt natuurlijk snel wat droger.
Je biscuit kun je al eerder bakken en invriezen.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

5

Re: paar vraagjes over het maken van een bruidstaart

Suikertaartjes-Suuz schreef:

Ik koop alleen maar grote dozen en emmers, maar er zijn nogal wat verschillende merken :)
Roosjes kun je prima van tevoren maken, maar ze worden dan wel hard natuurlijk, dus dat moet je er even bij vermelden. Ze zijn nog steeds "eetbaar", maar niet zo heel lekker meer. Ook niet smerig hoor.

Kartons zijn inderdaad te slap.

De taart zelf zou ik niet langer dan twee dagen van tevoren maken. Liefst maar 1 dag zelfs, want biscuit wordt natuurlijk snel wat droger.
Je biscuit kun je al eerder bakken en invriezen.


goeie tips dank je ;)

nu zien ik dus een tabel staan hoeveel je nodig heb voor de verschillende maten bakvormen, alleen dat geldt denk ik alleen voor blanke biscuit mix, weet iemand de verhoudingen voor de chocolade biscuit voor de maten 25,30,35?

Re: paar vraagjes over het maken van een bruidstaart

Das hetzelfde geloof ik, maar ik geloof dat sommigen er ook een ei extra in doen.
Adriënne heeft laatst een topic over chocobiscuit geopend, momentje.....

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

Re: paar vraagjes over het maken van een bruidstaart

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=149071

Maar als je even bij de zoekfunctie chocolade AND biscuit intikt en dan zoekt in bakken en vullen kom je nog meer goeie tips tegen.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

8

Re: paar vraagjes over het maken van een bruidstaart

Suikertaartjes-Suuz schreef:

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=149071

Maar als je even bij de zoekfunctie chocolade AND biscuit intikt en dan zoekt in bakken en vullen kom je nog meer goeie tips tegen.


oke thnks ;) ik ga meteen kijken....

Re: paar vraagjes over het maken van een bruidstaart

als je het met die losse verpakkingen en emmers doelt op bakels, ja daar zit verschil in. Uit de emmer ruikt het ander, smaakt het anders en verwerkt het anders. Ik ben fan van de emmers :Y

een reep chocolade smelten en door je botercreme mixen is ook al heel lekker, ik maak dan vaak de chocofudge hier van de recepten

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

10

Re: paar vraagjes over het maken van een bruidstaart

tipsytaartje schreef:

een reep chocolade smelten en door je botercreme mixen is ook al heel lekker, ik maak dan vaak de chocofudge hier van de recepten

Dat is een goede tip, Tirza! Wat zijn dan de verhoudingen voor witte en voor melkchocolade?

Jacqueline

11

Re: paar vraagjes over het maken van een bruidstaart

oei, dat weet ik niet. Ik zou denk ik steeds tussendoor proeven, en de witte choco bijvoegen tot je tevreden bent.

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

12

Re: paar vraagjes over het maken van een bruidstaart

wordt mmf ook hard
en is het dan nog wel makkelijk door te happen

13

Re: paar vraagjes over het maken van een bruidstaart

Nee hoor; niet echt hard, gewoon wat steviger. Heel gemakkelijk door te happen.

Groetjes Wendy
Morgen maar weer eens géén SAS-dag...

14

Re: paar vraagjes over het maken van een bruidstaart

Hallo,
Ik wil in September een grote stapel taart maken voor mijn moeder haar verjaardag als verassing. Echter zoek ik wat info over het stapelen hoe dat gedaan word met cakebords en dumbells? Heeft iemand er fotos van?

Re: paar vraagjes over het maken van een bruidstaart

Een dumbell is een gewicht om je spieren mee te oefenen :)

Je bedoelt dowels, en die kun je gewoon even opzoeken in de webshop.
Als je daarna even op youtube zoekt naar how to stack a cake kom je allemaal handige filmpjes tegen! Vooral die van Edna Cruz is erg duidelijk.

Succes!

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

16

Re: paar vraagjes over het maken van een bruidstaart

:o  :o  :o  :o  :o

Stom zeg hahaha was even in de war  :lol:
Dowels moeten het natuurlijk zijn en heb ze wel al liggen..
Weet alleen nog niet hoe het gebruikelijk is. Ik ga even op youtube zoeken BEDANKT!! :)

17

Re: paar vraagjes over het maken van een bruidstaart

Moeten stapeltaarten altijd met boards? Vanaf hoeveel lagen taart gebruik je cakeboards en wanneer alleen kartons?

18

Re: paar vraagjes over het maken van een bruidstaart

miranda80 schreef:

Moeten stapeltaarten altijd met boards? Vanaf hoeveel lagen taart gebruik je cakeboards en wanneer alleen kartons?

Niks moet......maar het is vaak beter het zekere voor het onzekere te nemen. Het zou zonde zijn als je een mooie taart voor iemand of jezelf maakt en hij stort in...........

Ik zou een taart van 2 lagen wel aandurven met alleen (dubbele) kartons, hoger zou ik toch echt kiezen voor cakeboards.

19

Re: paar vraagjes over het maken van een bruidstaart

bedankt voor je antwoord

20 Laatst bewerkt door Summer1985 (30-05-2011 11:37)

Re: paar vraagjes over het maken van een bruidstaart

Voor een taart met 3 lagen, gebruiken jullie dan altijd de houten dowels? Of die dikke witte plastic dowels? En hoeveel dowels ongeveer per laag?
Snap dat dat wel afhankelijk is van de grootte.. maar het wordt een stapel van 27,5/22,5/17,5!

Heb eerder wel 2 lagen gestapeld, maar toen al mega veel dowels moeten gebruiken, anders zakte hij in...

21 Laatst bewerkt door kokkie (31-05-2011 08:12)

Re: paar vraagjes over het maken van een bruidstaart

Ik gebruik altijd gewoon houten dowels. Hier staat ergens een schemaatje over hoeveel dowels per laag. Ik zal het even zoeken.

Ah gevonden; ooit opgesteld door Tirza:

* 3 deuvels voor een 10 cm taartje;
    * 4 deuvels voor een 15 cm taart;
    * 5 à 6 deuvels voor een 20 cm taart;
    * 6 à 7 deuvels voor een 22 cm taart;
    * 7 à 8 deuvels voor een 25 cm taart;
    * 8 à 12 deuvels voor een 30 cm taart;
    * 12 à 14 deuvels voor een 35 cm taart.

Groetjes Wendy
Morgen maar weer eens géén SAS-dag...