Onderwerp: jamkoekjes
Heb gisteravond deze koekjes gemaakt en iemand vroeg naar het recept, dus bij deze.....
Ingrediënten voor 12 jamkoekjes:
* 200 g zelfrijzend bakmeel
* 100 g basterdsuiker
* 100 g boter, in blokjes
* 1 ei, licht geklopt
* 4 el vruchtenjam naar keuze
Werkwijze:
* Verwarm de oven voor (elektrische oven 190°C / heteluchtoven 170°C/ gasstand 5). Vet een bakplaat in. Doe de bloem, basterdsuiker en boter in een kom en kneed tot kruimeldeeg. Voeg zoveel ei toe totdat een mooi compact deeg ontstaat.
* Wrijf de handen in met bloem en rol het deeg tot een rol met een diameter van 5 cm. Snijd in 2 cm dikke plakjes. Rol van ieder plakje deeg een balletje met een doorsnee van circa 3 cm, en leg op de bakplaat. Laat voldoende ruimte tussen de koekjes over.
* Maak een klein kuiltje in het midden van ieder koekje en schep hierin een theelepel jam. Bak 10-15 minuten in de voorverwarmde oven tot de koekjes gaar en mooi goudbruin van kleur zijn. Laat enkele minuten afkoelen op de bakplaat tot de koekjes stevig zijn, verplaats naar een rooster en laat volledig afkoelen.
mmmmm koekjes