1

Onderwerp: vraagje over prinsessentaart maken.

Hallo allemaal,

ik ga binnenkort voor een buurmeisje die 4 jaar word een taart maken. Nu zat ik zelf te denken aan een prinsessentaart, maar heb nog een paar vraagjes.

Welke bakvorm gebruiken jullie voor de jurk?

ik was van plan met van die pinpopjes te werken, hoe maken jullie het bovenstukje van de kleding voor het popje.

en als de taart klaar is, hoe bewaren jullie hem dan. Er lijkt mij geen doos groot genoeg om hem in te bewaren. En hoe lang van te voren kan ik gaan beginnen?

Heel wat vraagjes. Ben benieuwd of jullie mij kunnen helpen.

Groeten Willeke

Veel liefs,
Willeke

2

Re: vraagje over prinsessentaart maken.

willempie78 schreef:

Hallo allemaal,

ik ga binnenkort voor een buurmeisje die 4 jaar word een taart maken. Nu zat ik zelf te denken aan een prinsessentaart, maar heb nog een paar vraagjes.

Welke bakvorm gebruiken jullie voor de jurk?
Je kunt de Wilton wonder mold(nu in de aanbieding bij de webshop), de Wilton magic mold (deze is iets hoger)of de silverwood Tiffin tin gebruiken. Ook de mixerkom van de Kennie kan er voor worden gebruikt

ik was van plan met van die pinpopjes te werken, hoe maken jullie het bovenstukje van de kleding voor het popje.
een lapje fondant/marsepein uitrollen en dan snijden enmodelleren totdat hij goed past. Daarna versieren

en als de taart klaar is, hoe bewaren jullie hem dan. Er lijkt mij geen doos groot genoeg om hem in te bewaren. En hoe lang van te voren kan ik gaan beginnen?
als je een gewone taartdoos hebt zet je de taart gewoon in de bodem. De deksel zet je er rechtopstaant tegen de achterkant en danmet folie inpakken.
Maar je hebt ookhele grote (dure) dozen http://www.deleukstetaartenshop.nl/kart … -1824.html

Ikzelf bak altijd bijvoobeeld op donderdagavond. vul en versier de volgende dag enmeestal wordt de taart 's avonds of zaterdagochtend opgehaald om diedag te worden gegeten.

Heel wat vraagjes. Ben benieuwd of jullie mij kunnen helpen.

Groeten Willeke

Liefs, Zanoni

3

Re: vraagje over prinsessentaart maken.

Bedankt. Wat een goed idee om die taartdoos rechtop erachter te zetten en dan in te pakken in folie. Daar was ik nooit zelf opgekomen.

Bewaar je de taart in de tussentijd in de koelkast of gewoon buiten de koelkast.

Veel liefs,
Willeke