Onderwerp: Verkeerde marsepein?
Vorige week heb ik nieuwe marsepein gekocht. In de winkel vroeg ik welke ik moest hebben voor 1:3 omdat het bij dat merk er niet op stond. De verkoopster raadde mij aan om dan 23% te nemen. (achteraf lijkt het mij dat 1:3 eerder rond de 30-33% zou moeten zitten)
Ik heb daar dus 2 kilo van gekocht, maar toen ik vandaag een taart wilde maken merkte ik dat de marsepein erg zacht en plakkerig is. Toen ik mijn taart wilde bekleden scheurde het dan ook aan alle kanten.. Ik ben dus bang dat ik de verkeerde marsepein heb gekocht.
Wie heeft ervaring met de 23% marsepein?
Waar is deze marsepein voor bedoeld?
Kan ik deze marsepein ook nog dikker maken?
Heeft iemand het antwoord op deze vragen? Ik vind het zonde om de marsepein niet meer te gebruiken, maar voor het bekleden is hij op deze manier niet bruikbaar..
Alvast bedankt!!
Groetjes, Marjolein