1

Onderwerp: Pipping-gel

Volgende week maak ik een taartje met een zeilboot op de zee. Ik zou hbiervoor voor de eerste maal pipping-gel gebruiken. Maar is dat wel lekker? Het ziet er mij zo'n klieder uit en kan je een fondant figuurtje in de gel zetten zonder dat dit smelt? Of hoe doen jullie dat ?

2

Re: Pipping-gel

nee, het ids heel vies  :) maar wel heel mooi als je probeert water uit te beelden.

het is heel zuur door alle citroensap die erin zit. ik gebruik het daarom niet vaak, want ik schraap het er echt af voordat ik de taart serveer.

en je fondant figuur er zo laat mogelijk opzetten/inleggen.

3

Re: Pipping-gel

Hoeveel oppervlakte zee ga je maken?
Ik heb het ooit 1x gebruikt voor raampjes van een vliegtuig, dat was maar een paar keer 2 op 3 cm. Smaakt eigenlijk gewoon naar citroen, naar wat ik me herinner. Klieder is het wel. Smelten deed de fondant niet, maar ik durf niet zeggen of de kleur niet afgeeft (bij mij kwam er alleen wit tegen de (blauwe) gel aan). Misschien het figuurtje pas op het laatste moment erin zetten?

4

Re: Pipping-gel

Ik ga het toch maar ens proeven op voorhand  :think: