1

Onderwerp: Gecondenseerde melk

Ik ga een cheesecake maken voor een verjaardag morgen.

Alleen nu staat er in dat er gecondenseerde melk in moet. Naar de winkel geweest en daar hebben ze wel blikjes maar daar zit iets van 42% suiker in.

Het is een chocolade-karamel cheesecake waar ook al 380 gram karamel in moet dus dat lijkt me erg zoet. Nu heb ik gegoogled en daar staat dat gecondenseerde ongezoete melk ook wel koffiemelk is. Maar dat lijkt me ook weer raar om in een taart te doen..

Iemand enig idee hoe het nou zit?

Re: Gecondenseerde melk

Het lijkt me wel zoet maar niet onlogisch. Ik zou gewoon de gecondenseerde melk pakken, koffiemelk is niet hetzelfde.

Wanneer je iemand ontmoet zonder glimlach,
schenk hem dan die van jou

3

Re: Gecondenseerde melk

http://www.koekjeshoek.be/2010/09/wist- … de-en.html
:D

4

Re: Gecondenseerde melk

Oke, gewoon een blikje dan maar? :P

5

Re: Gecondenseerde melk

Ik was er ondertussen ook al proefondervindelijk achter gekomen dat er een verschil was, namelijk bij het maken van advocaat (moet ook met gecondenseerde melk)

Dus inderdaad, gewoon gecondendeerde melk indoen. Waarschijnlijk hebben ze bij het recept wel rekening gehouden met de suiker die erin zit.

6

Re: Gecondenseerde melk

je hebt ook zonder suiker maar dan moet je bij buitenlandse winkeltjes zoeken