Onderwerp: Biscuit natmaken?
Hallo beste forumleden,
Mijn vraag is, doen jullie je bescuit natmaken of spuiten met een smaakje?
Graag wil ik dit weten als dit zo is.
Ik dank jullie hartelijk
Groetjes
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » Biscuit natmaken?
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Hallo beste forumleden,
Mijn vraag is, doen jullie je bescuit natmaken of spuiten met een smaakje?
Graag wil ik dit weten als dit zo is.
Ik dank jullie hartelijk
Groetjes
Beste BeautyCakes,
Ik weet niet of je het hebt over het beslag van de biscuit of de gebakken biscuit, maar, ja, ik maak beiden nat.
Het biscuit maak ik licht vochtig vlak voordat de bakvorm de oven in gaat en...
Als mijn biscuit gebakken is en ik 'm heb doorgesneden, bevochtig ik 'm licht met aanmaaklimonade met water (verhouding 3:1)
groetjes...
Beste BeautyCakes,
Ik weet niet of je het hebt over het beslag van de biscuit of de gebakken biscuit, maar, ja, ik maak beiden nat.
Het biscuit maak ik licht vochtig vlak voordat de bakvorm de oven in gaat en...
Als mijn biscuit gebakken is en ik 'm heb doorgesneden, bevochtig ik 'm licht met aanmaaklimonade met water (verhouding 3:1)groetjes...
Ik bedoel wanneer het gebakken is en je gaat het snijden en vullen.
Maar voordat je het gaat vullen dat je de binnekant gaat natmaken.
Jij doet het met limonade, kan het ook met iets anders??
Bedankt
Je kan met van alles je bisquit tremperen, zelf gebruik ik heel vaak likeur (verschillende smaken) of zelfgemaakt sap van mijn eigen bomen. maar je kan ook vruichtensap, limonadesiroop, sterke afgekoelde expresso eigenlijk kan je zoveel gebruiken hiervoor!
Kan er ook iets met vanille zoja wat dan precies?
Vanilleextract ofzo
als je vanille in je biscuit zelf doet hoef je dat niet meer op je bodem te tremperen hoor. Maar je kunt het natuurlijk altijd uitproberen door vanille extract flink te verdunnen met water. Ik ben alleen bang dat je dan een natte bodem zult krijgen....
Ik trempeer met likeur zoals limoncello, grand marnier. maar ook met grenadinesiroop. wel een smaak nemen die past bij je vulling!
Maar waarom doen jullie dat dan?
Puur voor de smaak of ?
Want aan water b.v zit geen smaak.......
Maar waarom doen jullie dat dan?
Puur voor de smaak of ?
Want aan water b.v zit geen smaak.......
Volgens mij heeft ook niemand beweerd haar bsicuit met water alleen te tremperen.
Je trempeert voor extra smaak en sappigheid van je biscuit met een van de eerder genoemde vloeistoffen (likeur, koffie, limonadesiroop etc).
Water spuiten over je beslag voordat het de oven in gaat zorgt er voor dat je biscuit gladder blijft aan de bovenkant tijdens het bakken. Maar daar ging het hier volgens mij niet over.
Nee ik heb het verkeerd begrepen...
Het was idd dat iemand het voor het bakken bevochtigde!
Misschien ga ik dat ook maar eens een keer proberen!
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » Biscuit natmaken?
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.