Onderwerp: Bewaarvraag graag spoed
Ik ben onverwachts gevraagd om 2 boltaartjes te maken.
Ik vind dat leuk maar voel me ook wat onzeker.
Ze moeten bekleed worden met marsepein en gevuld worden met botercreme van de mix en aardbeienvlaaivulling.
De taartjes worden zaterdag en zondag gegeten.
Ik heb vandaag de kapsels (van biscuitmix) gebakken en in de vriezer gedaan.
Morgen wil ik ze vullen, bekleden en decoreren.
Het liefst wil ik daarmee 's-ochtends al beginnen.
Als ik klaar ben, hoe bewaar ik ze dan?
Het zijn langer buiten de koelkast houdbare vullingen maar ik vind t/m zondag vrij lang.
Ik vraag me af of ik ze niet beter in de koelkast kan bewaren.
Maar lees ook dat het marsepein kan gaan smelten.
Dus als ik het in de koelkast moet doen, dan in plastic zak?
Ik heb al gezocht op het forum, maar soms zijn net delen van de antwoorden weggevallen.
Mochten jullie het eigenlijk niet verantwoord vinden om de taartjes uiterlijk zondag te eten, wil je dat dan ook doorgeven?
O ja, de botercreme is de lichtste laag en doe ik als bovenste laag?
) in de koelkast, dus zonder plastic (= meeeer kans op zweten en condens!!) of doos. Wel zorgen dat je geen uien o.i.d. in je koelkast hebt liggen