Onderwerp: Gevulde chocolade muffins
Bereidingstijd 45 min.
Ingrediënten
2 eieren
150 gram rietsuiker
150 gram roomboter op kamer temp.
150 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel wijnsteenzuur ( Reform )
half theekopje melk
2 eetlepels cacao
1 zakje vanillesuiker
Aanwijzingen voor bereiding
Oven 180 graden.
Mix de eieren met de suiker zeer schuimig, voeg dan de vanillesuiker toe. Mixen.
Voeg de boter toe en blijf weer mixen.
Voeg dan het zelfrijzend bakmeel toe en mix weer tot een homogene massa.
Doe de melk in het kopje en roer daar de cacao door tot het 1 geheel is.
Voeg dit bij de rest van de mix en mix nog even door.
Verdeel de 12 Cupcake bakjes over het bakblik en voeg een laagje mix toe, dan een theelepel abrikozen jam en weer een laagje cakemix, vullen tot ongeveer 1 derde onder de rand.
Zet ze ongeveer 20 tot 30 min in de oven, tot de bovenkant mooi bol staat en bruin is. Als een satéprikker er schoon uitkomt zijn ze klaar.
Groetjes, Muffinmania.