1

Onderwerp: Beslag bewaren

Ik heb een hele kleine oven en als ik meerdere taarten of veel cupcakes zou maken dan moet dat in etappes.
Kan ik in bijvoorbeeld het beslag een uurtje laten staan? Of is het dan niet luchtig genoeg meer?

2

Re: Beslag bewaren

Bij cc's laat ik het beslag ook staan. Ook ik moet in etappes bakken.

En ook bij biscuit doe ik dat wel, maar dan gooi ik het wel vast in de pan. Soms merk ik wel dat het iets minder luchtig is doordat het minder omhoog komt, maar ik proef het verschil niet.

Groetjes, Ilonka
Leven en laten leven, maar geniet van elke dag.

3

Re: Beslag bewaren

Bij toeval kwam het gisteren zo uit dat ik weg moest, net toen mijn beslag zo'n beetje oven klaar was, het heeft ongeveer een uur gestaan in de mengkom, bedekt met huishoudfolie, heb het bij terugkomst 1 minuut op full speed geklopt en 1 minuut op langzaam tempo, het kwam net zo mooi omhoog als altijd.

4

Re: Beslag bewaren

Is beslag ook langer te bewaren? Bv een hele dag of 2 dagen in de koelkast?

5

Re: Beslag bewaren

zou ik niet doen

6

Re: Beslag bewaren

Ik heb het ook eens gedaan, het beslag een uurtje laten staan, maar ik vond het toch minder luchtig geworden en na het bakken was de biscuit ook niet zo hoog als normaal