Onderwerp: Custard cupcakes
Deze heb ik gister voor het eerste gemaakt en ze zijn heerlijk! Als je van Custard en cupcakes houdt zeker een aanrader
(Hij staat ook HIER op mn blog met nog wat meer foto's)
Ingrediënten
cakejes:
* 200 gram cakemeel
(cakemeel? ja cakemeel uit een pakje je kunt natuurlijk ook je eigenlijk cupcake recept gebruiken, maar ik vind ze met cakemeel altijd erg lekker!)
* 160 gram witte basterdsuiker
* 160 gram roomboter
* 2 eieren
* 4 eetlepels melk
vulling:
* 40 gram custardpoeder
* 40 gram suiker
* 300 ml melk
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Klop de boter en de basterdsuiker romig. Voeg de eieren toe en mix dit luchtig. Voeg nu het meel en de melk toe en mix dit tot een glad geheel.
- Meng voor de vulling het custardpoeder, de suiker met een paar eetlepel melk tot een papje. Verwarm de overige melk en voeg al roerend het de custard met suiker toe. Laat de melk al roerend een paar minuten koken.
- Vul nu elk cupcake papiertje met een bodem beslag. Dit gaat heel makkelijk en snel met een spuitzak.
- Vervolgens komt er op elke laag beslag een hoopje (iets afgekoelde) custardvulling.
- Dek dit af met een klein laagje beslag zodat de cupcakes ongeveer 2/3 gevuld zijn.
- Bak de cupcakes 20 minuten op 170°C tot ze goudbruin kleuren. De mini’s kunnen iets korter in de oven.
- Wanneer de cakejes afgekoeld zijn kun je ze versieren net als gewone cupcakes.