1

Onderwerp: chocolade bisquit minder luchtig??? KLOPT DATT

HALLO

Dit is het tweede keer dat ik een chocolade bisquit heb gemaakt.

Het eerste keer had ik zelf een recept om bisquit te maken, daar had ik cacao aan toegevoegd (in het recept stond, dat dat mogelijk was.) Het was minder luchtig geworden dan ''normaal''

Ik trekte conclusie, dat het mijn eerste keer was en dus zou kunnen gebeuren.

Vorige week heb ik weer een chocolae bisquit gemaakt, maar dit keer met een mix.
Nu ervaar ik weer dat het minder luchtig is..

Hoe ervaren jullie dat?? is chocolade cake in het algemeen minder luchtig dan het normale?

zijn er tips.

2

Re: chocolade bisquit minder luchtig??? KLOPT DATT

Ja klopt dat dit minder luchtig is.
Wat helpt is een ei extra toevoegen.
Ik moet wel bekennen dat ik nog nooit chocoladebisquit heb gemaakt, wel chocoladecake.
Uit een oud bakboek van de huishoudschool van mn moeder staat een recept voor cake, met gewoon meel dus en daar staat dan bij dat je naast de cacao wat extra melk en witte basterdsuiker toe moet voegen aan het beslag.
Ik  gebruik de funcake mix voor cake, maar voeg dus wel een scheutje melk en de basterdsuiker toe, werkt perfect!

3

Re: chocolade bisquit minder luchtig??? KLOPT DATT

Ja chocoladebiquit is inderdaad minder luchtig, dit komt door de cacao. Cacao is van zichzelf vet, dus daarom word hij wat compacter, maar desalniettemin wel erg lekker!

Wat een bloemetje?  nee van mij krijg je een taart!!!