Onderwerp: Scheve taart wat nu..? Tips Graag
...
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Taartdecoratie algemeen » Scheve taart wat nu..? Tips Graag
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
...
Tja, 6 lagen en geen kartonnetjes (of zelfs cakeboards!) tussen de lagen: dat is vragen voor problemen! Dat kan bijna niet anders dan inzakken.
Ik heb tot nu toe nog maar tot 3 hoog gestapeld en gebruik dan een dubbel taartkartonnetje tussen de lagen. Maar bij zo'n hoge taart heb je denk ik toch nog iets stevigers nodig, cakeboards dus.
Heb je een korting aan de klant gegeven?
Ik zou minimaal cake boards (4mm) of zelfs cake drums (10mm, bij de onderste 2 lagen, die moeten het meeste gewicht dragen) gebruiken.......
Taartkartonnetjes zijn (veel) té licht voor deze gewichten.....
Maar wat een drama.......
Ik heb je even gemeld je staat hier niet goed.
Heb je bij een 6 laags stapeltaart tussen geen van de taarten een tussenkarton gebruikt?
Dat gaat zekers fout! Door het gewicht van de taart kan de hele taart instorten!
Je moet minimaal deze karton gebruiken http://www.deleukstetaartenshop.nl/kart … -2014.html
of een dubbele van deze
http://www.deleukstetaartenshop.nl/kart … p-980.html
en voor de onderste taarten zelfs:
http://www.deleukstetaartenshop.nl/cake … 5_174.html
of deze
http://www.deleukstetaartenshop.nl/cake … 5_173.html
Je hebt dan denk ik ook geen dowels gebruikt?
Heb je een foto van de taart?
Welke maten zijn je taart?
Vragen over stapelen horen niet in BVA, ook niet als de taart voor een ander is.
[MOVE] --> Taartdecoratie algemeen
Je hebt al een hoop tips over de tussenkartons, dan wil ik nog wat zeggen over je fondant
Ik gebruik altijd regalice, die is nl. koemelkvrij, en heb er geen problemen mee. Wellicht dat je problemen niet veroorzaakt werden door het merk fondant maar door het niet goed stapelen?
....
Als je een taart rechtstreeks op dowels zet (op een andere taart) heeft hij nog geen houvast dus zakt hij er gewoon overheen.
Het karton/drum zorgt ervoor dat de taart steunt op de dowels en dat het gewicht van de taart goed wordt verspreid.
Ik gebruik altijd Bakels/pettinice fondant.
Ook M&B fondant is top!
Maar dat zijn mijn ervaringen. Iedereen zal een ander merk fijn vinden.
mag ik even heel kritisch zijn.....waarom neem je in vredesnaam een bestelling aan voor 6 hoog als je niet eens weet hoe je moet stapelen??!!
mag ik even heel kritisch zijn.....waarom neem je in vredesnaam een bestelling aan voor 6 hoog als je niet eens weet hoe je moet stapelen??!!
Ben het met Kadohke eens....zeker omdat je al eerder vragen hebt gesteld over stapelen en je toen ook een eenduidig antwoord hebt gekregen dat je áltijd minimaal 1 karton moet gebruiken tussen de verschillende lagen.
Kadohke schreef:mag ik even heel kritisch zijn.....waarom neem je in vredesnaam een bestelling aan voor 6 hoog als je niet eens weet hoe je moet stapelen??!!
Ben het met Kadohke eens....zeker omdat je al eerder vragen hebt gesteld over stapelen en je toen ook een eenduidig antwoord hebt gekregen dat je áltijd minimaal 1 karton moet gebruiken tussen de verschillende lagen.
Was helaas ook mijn eerste gedachte, wat was het een bruidstaart ??
Als je niet weet hoe het moet moet je er niet aan beginnen of de klant op voorhand al waarschuwen. Maar dan klopt de tekst op je website ook niet, wat betreft de specialisatie... vind het nogal misleidend.
En wat betreft de fondant: geen enkel merk was goed gebleven met deze niet juist gestapelde taarten.
Ben nu toch wel heel benieuwd naar je foto!
Het was inderdaad (jammergenoeg) een bruidstaart
...
Wat een kinderachtige reactie. Dit heeft niets met enthousiasme te maken. Als jij een product verkoopt, is het je eigen verantwoordelijkheid om er voor te zorgen dat je weet hoe zo iets moet. Je hebt voorheen van meerdere forumleden tips gekregen over hoe je moet stapelen en jij hebt er voor gekozen om daar niets mee te doen.
Zo wil ik dus niet overkomen!
dus mijn excuses ervoor
Ik was te enthousiast en daardoor is alles misgelopen.
Bedankt voor de tips en bedankt voor om mij een '' rot gevoel te geven":S.
Ik had al een rotgevoel gisteren en zaterdag, moet dit er dus ook nog bij.
Nu weet ik wat mijn fouten zijn en die maak ik niet weer.
Bedankt
Jij hebt een rotgevoel, maar denk ook eens aan het bruidspaar die een scheve en gescheurde bruidstaart had. Terwijl ze waarschijnlijk dachten dat je een mooie taart zou afleveren. Op je site staat dat het voor jou geen hobby meer is, dus dan verwachten klanten dat je weet wat je doet. Dat rotgevoel heb je alleen aan je eigen product te danken. En je had het kunnen voorkomen door de tips te volgen.
Ik moet me aansluiten bij Vicarth. Op je site schep je door woorden als "specialisatie" toch flinke verwachtingen! Wees voorzichtig met dergelijke woorden. Je bent nog een beginnende bakster en er is niks mis mee om dit ook zo op je site te zetten!
Ik geloof echter ook dat je een behoorlijke kater hebt van je taart gisteren, en dat is zeker niet leuk! Hopelijk kun je wel wat met alle tips (en doe je er ook iets mee). Ik weet in ieder geval zeker dat je deze fout niet nog eens maakt. Helaas heb je het de harde manier moeten leren.
Veel bakplezier verder!
...
Ze heeft gezegd dat het een leuke taart was alleen dta het een beetje scheef was.
Ze zei dat het echt niet zo erg was en vroeg om korting.
Dus ik weet niet waar dit topic naar toe gaat:S
Tja sorry, maar ik vind dat je vooral medelijden met jezelf hebt en weinig bekommerd bent voor het bruidspaar. Dan kun je zo'n reacties verwachten (die trouwens niet slecht bedoeld zijn).
Ja daar gaat het om, om het bruidspaar vind het toch erg, zoals jij zegt ''medelijden met jezelf'' Dat is dus niet zo.
Voor het bruidspaar vind ik het supererg.
Maar het gaat toch ook om het bruidspaar?????
De taart is voor hun en niet voor mij.
Ik weet echt niet waar dit nu naar toe gaat.
Ik vroeg om tips.
Dit loopt zo uit de hand en wil mezelf niet zo laten zien, omda ik zeker weet beter kan alleen een grote stomme fout heb begaan.
En ik leer daar zeker van en ben extra voorzichtig op dit gebied als ik voortaan een taart ga maken
Is dit misschien duidelijk genoeg?
Tja....de bruid kan het niet meer overdoen, dus het enige dat ze nu nog kan doen is korting vragen
Verder sluit ik me bij de rest aan.....het is allemaal niet vervelend bedoeld, maar wel vervelend als je tips en adviezen vraagt, en deze krijgt (waar de reageerders dus tijd en moeite voor doen) en dan vervogens er niks mee doet.......en dus ook niet trots kan zjn op je 6 hoge bruidstaart, waar je ongetwijfeld veel tijd en energie in hebt gestoken.
En ook ik ben nog steeds erg benieuwd naar de foto, want 6-hoge stapels zien we niet veel.
Je hebt het bruidspaar korting gegeven dus ik denk dat het daarmee afgesloten kan worden. En als je ons een foto laat zien, dan kunnen wij hier misschien nog wat meer tips geven waar je wat aan hebt.
Over het vergeten van de kartonnetjes, dat kan ik me wel voorstellen. Ik heb mijn laatste taart in mijn enthousiasme ook bijna zonder gemaakt, halverwege kwam ik er achter dat ik geen kartonnetje had gebruikt. Gelukkig kon ik er met kunst- en vliegwerk alsnog een kartonnetje onderschuiven en kwam het uiteindelijk nog goed, jammer dat het bij jou is gaan schuiven!
Ik denk dat je hiervan alleen maar kunt leren, zodat het de volgende keer wel goed gaat. Succes!
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Taartdecoratie algemeen » Scheve taart wat nu..? Tips Graag
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.